Mladen Mikijelj

Spajić: Zahvalan svima koji hrabro obavljaju novinarski posao, bez slobode medija nema demokratije

0

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić čestitao je 3. maj, Svjetski dan slobode medija navodeći značaj poštovanja medijskih sloboda, digniteta i nezavisnosti poslenika „koji rade, istražuju, preispituju i informišu u javnom interesu za dobrobit svih građanki i građana“.

Premijer je istakao da se Vlada zalaže za uspostavljanje povoljnijeg društvenog ambijenta i legislative, koji će omogućiti i garantovati novinarima nesmetano djelovanje kako bi dali puni doprinos opštem razvoju i ispunili misiju društvene odgovornosti.

„Zahvalan svima koji drže do javno izgovorene riječi, cijene njenu snagu i vrijednost, posvećeno i hrabro obavljaju novinarski posao, čestitam Međunarodni dan slobode medija“ – zaključuje se u čestitki.

Podsjećamo, tokom posjete Berlinu predsjednik Vlade je bio gost Medien Kampa gdje je imao neformalni panel sa više stotina novinara.

Tom prilikom premijer Spajić je istakao da bez pune slobode medija nema ni demokratije u pravom smislu, ali da je pred svima težak izazov u borbi protiv dezinformacija. U tom kontekstu je naglasio važnost prave edukacije i poštovanja kodeksa, kojim su novinari došli do titule čuvara demokratije.

„Jačanje vladavine prva od ključnog je značaja i u centru je svih reformskih procesa. U tom smislu, novinari igraju izuzetno važnu ulogu, jer ukazuju na sve propuste i tako doprinose unapređenju sistema, koji će u konačnom raditi na dobrobit svih građana“, zaključio je Spajić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.