Spajić: Sramota je što se Crna Gora lakše odriče svoje djece nego bilo koja država

0

Ne postoji država na svijetu koja se lakše odriče od svoje djece nego Crna Gora, kazao je premijer Milojko Spajić povodom Izmjena zakona o državljanstvu.

On je na konferenciji za novinare organizovanoj povodom rješavanja situacije u Institutu Simo Milošević pojasnio da kroz izmjene Zakona o državljantsvu niko neće moći da dobije pravo glasa 10 godina.

“Mnoge patriote u Crnoj Gori su zabrinuti hoće li preko noći doći novih 700.000 ljudi. Neće biti načina da bilo ko dobije pravo glasa u narednih 10 godina”, tvrdi premijer.

Prema njegovim riječima moraće da plaća poreze u Crnoj Gori, da ima adresu stanovanja u Crnoj Gori, kao i prebivalište i tek tada bi dobio pravo glasa.

On je istakao da smatra da je sramno da se država odriče svoje djece.

“Takvih slučajeva je 100.000. Sramota je da moje dijete ima francusko državljanstvo, a nema crnogorsko. Moji ujaci koji žive u inostranstvu, a rođeni su ovdje imaju isti problem. Ne postoji država na svijetu koja se lakše odriče svoje djece nego Crna Gora. To je po mom mišljenju neviđena sramota”, istakao je Spajić i poručio da Crna Gora treba da se ugleda na druge manje države i vidi kako je tako.

Na pitanje kada se očekuje rekonstrukcija Vlade Spajić je kazao da je koalicioni sporazum sve jasno precizirano.

“Apsolutno nema potrebe za dodatne komentare. Pročitajte sporazum, ako vam odmah nije jasno, biće vam jasno poslije sedmog čitanja”, zaključio je Spajić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.