Šojgu: Pomoć Srbiji je stigla brzo zahvaljujući odličnim odnosima dva predsednika

1

Zahvaljujući odličnim odnosima dva predsednika i vrhovnih komandanata oružanih snaga Republike Srbije i Ruske Federacije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, pomoć Rusije Srbiji bila je brza, efikasna i pravovremena, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je telefonom sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom i zahvalio na angažovanju ruskog ekspertskog tima koji je u Srbiji pružio značajnu pomoć u borbi, suzbijanju i gašenju epidemije virusa korona, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

U telefonskom razgovoru ministar Vulin preneo je izuzetno zadovoljstvo zbog „uloženog nadljudskog napora ruskog tima u borbi protiv suzbijanja epidemije KOVID-19, čime je pokazana solidarnost dva naroda, kao i nebrojeno puta tokom istorije, kada su se našli na udaru neprijatelja“.

„Zbog požrtvovanosti u borbi protiv pandemije, ruski tim je odlikovan najvišim priznanjima Ministarstva odbrane Republike Srbije za izuzetan doprinos sistemu odbrane Republike Srbije, što je ovekovečeno svečanom ceremonijom dodele medalja, prilikom zajedničkog obeležavanja Dan pobede – 9. maja“, navode iz Ministarstva.

Kako dodaju, „nakon okončanja ovog vida borbe, pripadnici dve vojske nastaviće saradnju u oblasti odbrane, posebno na polju vojnih vežbi i vojnotehničke saradnje“. Navode i da je ministar Aleksandar Vulin prihvatio poziv za učešće na zajedničkom zasedanju ministara odbrane država članica Zajednice Nezavisnih Država, Šangajske organizacije za saradnju i Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti u Moskvi.

Ministar Šojgu je preneo da je zahvaljujući odličnim odnosima dva predsednika i vrhovnih komandanata oružanih snaga Republike Srbije i Ruske Federacije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, pomoć bila brza, efikasna i pravovremena. Zahvalio je na priznanjima pripadnicima ruskog tima i izrazio zadovoljstvo i ponos što smo bili zajedno na Dan pobede. Na predlog ministra Šojgua, dogovoreno je održavanje video-konferencije radi saradnje vojnomedicinskih službi i razmene zajedničkih iskustava u borbi protiv virusa korona.

1 Comment
  1. Buka komentariše

    Ha,ha..peraci uluca krazovima..iz drugog svj rata..ma Glava id pomici Zvoni Bratske..ag Rujke Rujke

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.