SNP: Nuhodžić i Veljović ostaće zapamćeni kao batinaši, gdje je Savjet?

0

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori da osudi ponašanje policije u nekoliko gradova.

“Socijalistička narodna partija pozvala je delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori da hitno reaguje i oštro osudi nezakonitu upotrebu sile u nekoliko gradova u Crnoj Gori, kao i upotrebu nedozvoljenih sredstva kako bi se rastjerali građani koji su htjeli da iskažu svoje nezadovoljstvo protiv hapšenja vladike Joanikija i sveštenika. Naime, u Pljevljima je policija bacila suzavac na građane na čuvenom pljevaljskom korzou koje predstavlja mjesto na kome su se građani svih uzrasta i vjera uvijek okupljali. U ovom brutalnom okršaju bilo je povrijeđene djece i starijih ljudi, koji apsolutno nisu ničim izazvali policiju da ovako nezakonito reaguje. Slično je bilo i u Nikšiću”, kazali su iz SNP-a.

Iz ove partije su saopštili da izgleda da je policija zaboravila da su građane Crne Gore dužni po zakonu da štite, a ne da ih biju i da im prijete.

“Moraju da znaju da su sa druge strane njihove komšije, rođaci i drugovi njihove djece. Oni su naša budućnost. Zato, ne pokušavajte da nam uništavate budućnost i ne izazivajte nerede. Protesti su demokratski vid izražavanja neslaganja sa nekim ili nečim i niko nema pravo da guši slobodu misli i izjašnjavanja. Ministar i direktor policije, Nuhodžić i Veljović, ostaće nakon ovoga zapamćeni kao batinaši. Gdje je sada Savjet za civilnu kontrolu rada policije, što se ne oglase posle ovoga? Ili im je jedini zadatak da dojavljuju policiji informacije o skupovima i da ne vide što je očigledno?

Kazali su da diktatura i nedemokratija ovih dana doživljavaju svoj vrhunac.

“Režim šalje “divne” slike svijetu. Privođenje sveštenika, poslanika, prebijanje mirnih momaka i djevojaka, bacanje suzavaca na djecu koja su budućnost naše države. Režim povećava nivo straha. Pod plaštom korone, Nuhodžić i Veljović terorišu po gradovima Crne Gore. Naša djeca su u Kliničkom centru od posledica policijske demokratije, novinari koji su na radnom zadatku se hapse, otimaju se kamere. Crna Gora je u demokratskom mraku i sunovratu. Podsjetimo se samo kako je predsjednik Crne Gore došao na vlast. Zaboravio je Đukanović narod koji ga je doveo prije više od 30 godina, kao i one koji su bili spremni svoje živote da daju za bolje sjutra, a nisu dobili ništa. SNP je partija koja je uvijek bila i ostala uz svoj narod, a u ovim teškim danima šaljemo poruku vlasti da ne ide protiv svojih građana, pa zbog toga ulažemo najoštriji protest zbog nesrazmjerne upotrebe sile od strane policije nad našom djecom i svim učesnicima protesta. I napominjemo da ovaj narod nikako nije prestao da se bori da dočeka bolje sjutra, koje će ubrzo doći”, zakjučeno je iz SNP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.