Slaven Radunović o odlazećem gradonačelniku Stijepoviću: Lažima o istoriji prikriva lopovluk i nerad

0

“Bliže se izbori, raskol u podgoričkom DPS-u je u jeku, i odlazeći gradonačelnik Slavoljub Migo Stijepović, koji je inače na tu funkciju izabran političkom korupcijom, pokušava da se iznova nametne vrhu svoje stranke. On i njegov “tim” su prespavali više od tri godine, bez ijednog značajnijeg projekta u Glavnom gradu, i sada je pravi trenutak da izađu iz hibernacije i krenu u lažna obećanja”, ocijenio je Slaven Radunović potpredsjednik Nove srpske demokratije i poslanik DF-a.
Počelo je, kako on ističe, “kako smo navikli u prethodnih desetak godina, sa obećanjima vezanim za kolektor koji je, eto, u fazi idejnog rešenja, nastavlja se sa obećanjima vezanim za puteve i afaltiranje, kao da je neko branio Stijepoviću da taj posao do sada odradi, pa onda priča o vodovodu koji nadomak Podgorice, u 21 vijeku, još uvijek nijesu uspjeli da realizuju, itd”.
“Međutim, kad se očekivalo da Stijepović zablista i upozna Podgoričane sa onim što je uradio, on je iz rukava izvadio Podgoričku skupštinu iz 1918. godine. Veli, on kao Podgoričanin osjeća nelagodu i gorčinu kad se pomene taj događaj. A zar ima veće nelagode za Podgoričane,od činjenice da je Slavoljub Stijepović gradonačelnik. Pa je potegao i pitanje veleizdaje, a onda je na opšte zaprepašćenje pomenuo i riječ edukacija. Kad smo već kod veleizdaje, Stijepović samo treba da se osvrne na svoju političku karijeru, kao i karijeru svoga šefa i vidi koliko su ideologija i gazdi promijenili i izdali. I tako je Podgorička skupština iz 1918. godine sinoć poslužila Stijepoviću da zamaskira neznanje, nerad i katastrofalno vođenje Podgorice 2014, 2015, 2016. i 2017. godine”, smatra Radunović.
Red falsifikovane istorije, red krpljenja ulica
I potpuno je jasno, naglašava on, u kojem pravcu će ići kampanja DPS-a za lokalne izbore u Podgorici.
“Dakle, ide red istorije, odbrane države od veleizdajnika, pa red krpljenja ulica po ko zna koji put, što najbolje znaju mještani Zagoriča, Maslina, Zlatice, Konika, Rogama, a posebno oni na području Zete, Lješanske nahije, Gornje i Donje Gorice. Zli jezici bi rekli da Stijepović nije neko ko umije da “stvori pare” za projekte i infrastrukturu, već se više oslanja na gafove, strane donacije i razvojne fondove. Međutim, iako se većina građana slaže da katastrofalno, diletantski i nedomaćinski obavlja funkciju gradonačelnika, sa druge strane je više puta pokazao da umije da bude vješt u zloupotrebi funkcija koje je obavljao, dijeleći, na primjer, nezakonito novac pojedinim partijskim kolegama koji, inače, imaju ogromne prihode, ili učestvujući u konvertovanju 100.000 dolara za potrebe DPS-a i vojvode Paje Velimirovića na izborima 2016.”, rekao je Radunović.

DF očekuje pobjedu u Podgorici
Demokratski front očekuje ubjedljivu pobjedu opozicije na izborima u Podgorici, sa još većom razlikom nego što je to bio slučaj u oktobru prošle godine, kada je opozicija imala skoro deset hiljada glasova više od DPS-a sa satelitima, dodaje Radunović.
DPS i njihov lider u Podgorici, Slavoljub Stijepović pokazali su da ne znaju da odgovore potrebama današnje Podgorice i njenih građana.
“Došlo je vrijeme da se problemima Podgoričana bave oni koji su najsnažnije vezani za svoj grad, i koji će imati jasan plan rada, jer ne može se grad koji stalno raste voditi improvizacijama i jeftinim trikovima”, zaključuje on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.