Skućili šest porodica, neće više živjeti u barakama

0

U naselju Nemila u opštini Herceg Novi juče je položen kamen temeljac za izgradnju stanova za raseljena i lica u stanju materijalne potrebe.

Izgradnja objekta socijalnog stanovanja je plod saradnje Opštine Herceg Novi, Ministarstva rada i socijalnog staranja i organizacije HELP.

Nakon završetka posla šest raseljenih i socijalno ugroženih porodica dobiće dugo čekani krov nad glavom, pa će tako biti riješeno stambeno pitanje za dvije raseljene i četiri porodice koje su decenijama živjele u trošnim barakama u Bajkovini-

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić kazao je da su konačmp obezbijedili krov nad glavom porodicama koje su svoj dom izgubile zbog ratnih dešavanja, ili nisu u prlici da ga sagrade uprkos predanom trudu i radu.

„Opština Herceg Novi se, po ovom pitanju, već duži niz godina pokazala kao veoma odgovorna lokalna samouprava. Zahvaljujući pomenutoj saradnji i predanom radu Sekretarijata za lokalnu samoupravu, kroz Regionalni stambeni program smo do sada obezbijedili 23 stana i kuća za raseljena i socijalno ugrožena lica“, dodao je on.

Misija lokalne samouprave je obezbijediti bolje uslove života svim građanima, kazao je Katić, istakavši da se u okviru istog programa grade dvije kuće, a u planu su još dvije.

„Posebno mi je zadovoljstvo što ćemo sada uspjeti skućiti još šest porodica, što mogu istaći i da se u okviru istog programa sada grade još dvije kuće, a u planu su još dvije“, zaključio je on.

Projekat objekta socijalnog stanovanja u Nemiloj izradila je Agencija za izgradnju i razvoj grada, koja će obavljati stručni nadzor, dok radove izvodi kompanija „Eurozoks“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.