Skandal u policiji: Smijenjenog šefa Interventne jedinice vratili na posao

0

Smijenjeni šef Interventne jedinice policije Podgorica Milan Radusinović ponovo je vraćen u službu, saznaje Borba. On je smijenjen sa te funkcije prije tri mjeseca, jer su pripadnici njegove jedinice pretukli tri mladića u centru grada. Kako saznajemo, on je, iza kulisa, vraćen na isto mjesto u policiji početkom maja.
“Radusinović je vraćen u službu, a da nije poznato kako je završen postupak protiv njega. On je smijenjen, na zahtjev tadašnjeg direktora policije Slavka Stojanovića i načelnika podgoričke policije Jovice Rečevića, rečeno na je u policiji.
Radusinović je i prije nekoliko godina bio suspendovan zbog nezakonitog hapšenja čelnika MANS-a ispred Skupštine Crne Gore.
Takođe, menadžment Uprave policije nije suspendovao Miloša Bečanovića, jednog od petorice policajaca koji su 17. februara pretukli Podgoričane J. B. (18), S. N. (23) i M. D. (27), koji nijesu pružali nikakav otpor. On i dalje nosi policijsku uniformu jer je pripravnik.
Do tog podatka došao je Savjet za građansku kontrolu rada policije, koji je pratio postupanje Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova prema petorici policijskih službenika koji su prekoračili svoja ovlašćenja ispred lokala “Bajice”, a potom i falsifikovali službenu zabilješku.
Bečanović, i pripadnici Interventne jedinice policije Mladen Vujović, Slavko Furtula, Vukoman Maraš i Marko Stojanović, osumnjičeni su da su zlostavljali trojicu Podgoričana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.