Skandal na suđenju za “državni udar”: Avionsku kartu bolesne djevojčice tužilaštvo uvrstilo u dokaze!

Skandal na suđenju za “državni udar”: Avionsku kartu bolesne djevojčice tužilaštvo uvrstilo u dokaze!

Advokat Milana Kneževića, Dušan Radosavljević saopštio je u sudnici Višeg suda da je prilikom iznošenja dokaza u ponedjeljak došlo do skandala, preko kojeg je sudsko vijeće prešlo, jer vjerovatno nije znalo sve detalje, prenosi portal IN4S.
„U sudnici smo imali jedan skandal vezan za avio karte mog branjenika, a da sudsko Vijeće nije imalo uvid u dokaze. Naime, DNP je 2015. godine kupila karte za izvjesnu D.K. i A. K., za putovanje ove dvije osobe 2016. godine. Karte su bile za relaciju Tirana-Instanbul-Bolonja“, naveo je advokat.
On je napomenuo da je D. K. djevojica koja je 2015. godine imala 14 godina i bolovala od raka, a prije toga je imala dvije operacije u Beogradu. Njena se familija obratila DNP-u za novčanu pomoć oko liječenja. KBC je odobrio pomoć za njeno liječenje u vidu kupovine avionskih karata rekao je Radosavljević i dostavio dokumentaciju za Vijeće i tužioca.
„Želim samo da apostrifiram iz sledećeg razloga. Ja se iskreno nadam da uvaženi kolega kada je pročitao sve ove podatke nije imao ove informacije, onda bih volio i da nam se u tom smislu i izjasni. Ako ih je imao smatram da je to beskrupulozno da se tragedija i bolest jednog djeteta koristi u potrebu optužbe protiv mog branjenika“, rekao je Radosavljević.
Katnić prijetećim tonom, poziva se na svoju funkciju
GST Milivoje Katnić rekao je da je ovo faza postupka gdje se iznose činjenice, one se ne konstatuju.
„Mi smo iznijeli činjenice. Bilo je tamo još Kneževića. Pa nije ni gospođica Magdalenić bolovala pa je i njoj kupljena karta, pa prema tome, zamolio bih vas da ne radite ove stvari, jer one nemaju veze sa ovim krivičnim postukom“, rekao je Katnić i dodao:
„Da ne pominjeno i druga deset-petnaest imena, ovo je novac obaveznika Crne Gore koji je dat za funkcionisanje, ponavljan ne želim ovo da radim, vi me na ovo navodite“.
Katnić je se pozvao na svoju funkciju i rekao da ih on kao glavni tužilac ove države upozorava da ovo ne rade.
(IN4S.net)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *