Šimun: Kontrola kvaliteta u zdravstvenom sistemu temelj za obezbjeđivanje najviših standarda zdravstvene zaštite

0

Kontrola kvaliteta u zdravstvenom sistemu nije samo administrativna obaveza, već temelj na kome gradimo povjerenje pacijenata i obezbjeđujemo najviši standard zdravstvene zaštite, saopštio je ministar zdravlja Vojislav Šimun na sastanku sa ekspertima za sprovođenje poslednje faze projekta „Podrška Ministarstvu zdravlja Crne Gore u kreiranju sistema kontrole kvaliteta“.

Tokom susreta sa ekspertima iz Fransuske Daniel Bouqetom i Anne-Stéphanie Mougeot, ministar je zahvalio na stručnoj pomoći i ekspertizi koje su kroz prethodne dvije faze projekta sprovedene u okviru zdravstvenog sistema.

“Kroz ovaj projekat radimo na stvaranju sistema koji ne samo da prati već kontinuirano unapređuje kvalitet zdravstvenih usluga.To je ključno kako bi se osiguralo da svaki pacijent dobije najbolju moguću njegu i da zdravstveni radnici imaju neophodne alate i resurse za bavljenje medicinom zasnovanom na dokazima“, poručio je Šimun.

On je rekao da su sastanci sa predstavnicima IT sektora u drugoj fazi ovog projekta odigrali ključnu ulogu u mapiranju oblasti kojima je potrebno unapređivanje.

“Značaj digitalnih tehnologija u sistemu kontrole kvaliteta poseban su instrument u preciznom praćenju i upravljanju kvalitetom, koji obezbjeđuju snažan okvir za stalno unapređenje i efikasniji, transparentniji te odgovorniji zdravstveni sistem“, naveo je Šimun.

Dodao je i kako projekat predstavlja značajan korak u naporima zdravstvenih vlasti na uspostavljanju visokokvalitetne zdravstvene zaštite za sve građane Crne Gore.

Na današnjem sastanku, pored ministra zdravlja, prisustvovale su državne sekretarke Milena Cojić i Mirjana Vlahović Andrijašević sa saradnicima..

Eksperti iz Francuske boraviće u naredne dvije sedmice u Crnoj Gori, tokom kojih će imati sastanke sa predstavnicima institucija koje su dio zdravstvenog sistema.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.