Sigurna dojava za 2. april – iz keca u dvojku

1

Piše: Aleksandar Stijović, bivši ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  u 42. Vladi Crne Gore

 

Narodna energija je zbog svih nepravdi svih proteklih godina okupila slobodarske snage Crne Gore i pokrenula talas promjena.  Taj talas promjena 30 avgusta 2020 oživeo je demokratiju u Crnoj Gori.

Na talasu litija, narod  je osvojio slobodu, i to se sada najjasnije vidi na ovim izborima.

Politički interesi su pokazali sposobnost mešetarenja političara, ali točak vremena se više na vraća i slobodan narod je ostao slobodan, i odgovorio olovkom.

Lijepo je ponovo vidjeti ujedinjenje  svih  demokratskih snaga u zajedničkom  dobru,  jer za naše razlike imaćemo vremena.  Opet se zna ko je sa koje strane, bar javno.

Na političkom nebu Crne Gore, svaka ptica prilazi svom jatu, čak i ptice selice koje su menjale jata ovih poslednjih godina shvatile su da Jakov Milatović nosi grančicu slobode Crne Gore za bolju budućnost.

Sada se ujedinjujemo za budućnost.  Konačno,  dobili smo priliku da podržimo znanje i ispravne vrijednosti i novog, vrijednog i neukaljanog  čovjeka.

Građani imaju  izbor 2 aprila, čovjeka koji je pokazao da  može i da je moglo bolje, samo treba imati znanje, imati hrabrosti i raditi za sve, i sa druge strane čovjeka koji je pokazao da je spreman na sve, ali isključivo za svoj interes.

Ja sam od onih koji vjeruju u znanje, i da je znanje i pošten rad jedino što može izvući Crnu Goru i vjerujem da je vrijeme da konačno Crna Gora dobije Predsjednika koji je Predsjednik svih građana.

Vrijeme je da konačno u Crnoj Gori prave vrijednosti  i  znanje dođu na pozicije da odlučuju, da se ispitaju razne nelegalne aktivnosti jer ova zemlja vapi za pravdom. Da zaštitimo naše šume i rijeke i sva druga dobra Crne Gore. Vrijeme je da ekonomija bude glavna tema i da se dovedu istinske investicije i  fabrike u Crnu Goru, jer Crnoj Gori  trebaju radna mjesta.

Vrijeme je da dobijemo predsjednika koji se bori  za ljude, bez obzira na vjeru i naciju, opštinu i političku pripadnost, jer na kraju svi smo mi komšije, i jedino može biti dobro, ako  je svima  dobro.

Za bolje društvo moramo dovesti do toga da se podrazumjeva, da svi funkcioneri, njihova djeca, roditelji, braća  i sestre moraju , ne da biraju da li žele, već moraju da daju pristup svojim računima. Zajedno smo se borili za zemlju gde se živi dostajanstveno od svog rada. Gde se cjeni pošten rad i znanje.

Crna Gora je naša kuća. Za početak treba dobar i pošten domaćin na čelu kuće da bi se domaćinski gazdovalo i  da naša zajednička kuća,  postane dom svih nas! Domaćin mora znati i imati srce!

A to mogu potvrditi , nešto što se manje zna, da  Jakov Milatović  ima osjećaja za ljude. Ima veliko i dobro srce. Kroz budžetske rezerve gde smo radili zajedno, kroz nesebičan rad,  pokazao je da je spreman da pomogne svima koje je sistem zaboravio:  bolesnima, siromašnima, napuštenima i onima koji su doživjeli nesreće u požarima i poplavama i  gubitak imovine ili stoke ili bilo kakvu drugu nesreću i obratili su se državi za pomoć . Kreirali smo sistem u kome se pomaže ljudima, ali na pravedan način i bez izuzetaka. Odgovarali smo na svaki zahtjev. Svakog utorka rešavali smo stotine zahtjeva. Niko se sa tim nije bavio godinama, ili su se bavili samo svojima i samo povlašćenima.   Takođe ogromnu energiju je uložio da se pomogne i talentima koji su uspješni i predstavljaju naše znanje u  inostranstvu, a sistem ih nije prepoznavao. Imati osjećaja za ljude i biti ravnopravan prema svima, po meni je  najvažnija osobina za Predsjednika. Takvog do sada nismo imali.

Zato je 2. aprila dan  da opet ujedinjeni podržimo  Jakova,  čovjeka sa kojim počinje takvo vrijeme, jer Crna Gora više ne može da čeka.

Ja kao i Vi želim Predsjednika za koga ću sa ponosom reći, to je Predsjednik Crne Gore. To je Predsjednik svih građana, a ne lopov, za koga svi znaju da je lopov i  koji ne zna da progovori čim iz zemlje izađe.

Uporedite primjer koji je davao Đukanović i primjer koji daje Milatović, i to neka  Vam bude vodilja kada budete glasali 2 aprila.  1 april je poslednji politički dan za Djukanovića. I u toj simbolici je sadržana sva suština dosadašnje vlasti Djukanovića. 2 april je dan za Jakova i za novu Crnu Goru .

Djukanović  predstavlja tri decenije rasturanja svega državnog i sumnjive privatizacije  kojom je uništena crnogorska privreda, a desetine hiljada građana izgubili su poslove i oduzimano im je dostojanstvo jer se „ nisu snašli“.  Kriminal funkcionera, bahatost, nekažnjivost i uništenje privrede izrodili su razne klanove, punu državu šverca , droge i kriminala.  Djukanović je kao ekonomista bio loš djak, ali je „doktorirao“ na  ličnoj i porodičnoj ekonomiji. Što su oni porodično i kumovski postajali bogatiji, građani su bili siromašniji.  U poslednje vrijeme je počeo da se bavi teologijom , ali nije mu dalo rezultate kojima se nadao. Od fabrika i industrije nije ostalo ništa, a pored šverca, od radnih mjesta najčešća su postale trgovine i kladionice.

Školstvo je degradirano i hiperprodukcijom dobijamo  kadrove koji ničemu ne služe osim za politička zapošljavanja. Zdravstveni sistem je degradiran a nijedna nova bolnica nije izgrađena od kada je Djukanović na vlasti. Službe su upetljane u razne nelegalne aktivnosti,  ili ne smiju da rade svoj posao. Tri decenije imali smo državu  u kojoj se kralo sve što je moglo. Cvjetalo je partijsko zapošljavanje i nepotizam. Državu gdje nije bilo važno šta ste završili već koliko ste dobro kotirani u stranci.

I imate Jakova Milatovića. Mladog, školovanog, časnog i ostvarenog čovjeka. Porodičnog čovjeka, oca troje djece. Čovjeka sa znanjem koji predstavlja ispravne vrijednosti.

U Jakova Milatovića možete pokazati i reći svom djetetu, uči, znanje se isplati!

Ovdje se ne borimo samo za Jakova Milatovića, već za nove i ispravne vrijednosti koje Jakov predstavlja i  borimo se za budućnost naših porodica i naših potomaka, za vjeru u bolje društvo koje ova zemlja i njeni građani zaslužuju.

Našim izborom 2 aprila pokazujemo koje vrijednosti baštinimo. Nije bitno koje ste vjere i nacije, samo zajedno možemo kreirati bolje društvo.  Vrijeme je za neukaljane ljude.  I vrijeme je za znanje.

Vrijeme je da olovka ponovo pobjedi i da prave vrijednosti dođu na svoje mjesto.

Ovo je utakmica sa dva poluvremena, u prvom poluvremenu vodi Djukanović, a  nastavak je  2 aprila.

Daću Vam  sigurnu dojavu, utakmica ide iz keca u dvojku.

Svi zajedno, ujedinjeni  2 aprila, jer narod je sudija, tako svi dobijaju i Crna Gora dobija.

Olovkom pobjeđujete!   za Jakova, Uspjećemo svi zajedno !

 

1 Comment
  1. qyu komentariše

    Mene brine Spajić njegove oći imaju dubinu Pakla.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.