Sekulović: Godinama se unaprijed znalo ko će sa kim u koaliciju, sada imamo drugu krajnost – sve je nestabilno, sve je od danas do sjutra i sve je moguće

0

Bivši ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović smatra da su protekle četiri godine pokazale da na političkoj sceni više nema predvidivosti.

„Godinama, da ne kažem decenijama se unaprijed znalo šta će se desiti, ko će sa kim u koaliciju i koliko će to da traje. Sada imamo drugu krajnost – sve je nestabilno, sve je od danas do sjutra i sve je moguće. Ono što vam se danas učini kao nemoguća misija, sjutra je neka nova koalicija“, izjavio Sekulović gostujući u emisiji Pressing Gradske RTV.

Uz ogradu da je teško prognozirati situaciju u Glavnom gradu, Sekulić misli da su podgorički izbori blizu.

„Svi indikatori pokazuju na takav zaključak. To bi bila logična posljedica svega što imamo prilike da vidimo na lokalu u kontekstu pregovora i načina na koji se oni vrše“, rekao je Sekulović.

Činjenica da su se neki politički izbori formirali baš sada, dodao je Sekulović, ukazuje na to da se računa na izbore u Glavnom gradu.

„Vjerujem da u narednih šest mjeseci neće doći do parlamentarnih izbora, da će doći do rekonstrukcije Vlade koja je najavljena po sporazumu. Postoji specifična pozicija Demokrata, BS koja ćuti i čiatav proces je jednim dijelom pod velom tajnosti. Vjerujem da će doći do rekonstrukcije Vlade, što će kupiti vrijeme političkih aktera u istoj, jer mislim u ovom trenutku ni PES-u, ni NSD-u i DNP-u izbori ne odgovaraju“, kazao je Sekulović.

Ono što je sasvim izvjesno u narednih pola godine su podgorički izbori, koji su, kako je istakao Sekulović, reper i krvna slika crnogorske političke scene.

„Oni jesu lokalni izbori, ali i više od lokalnih izbora. Oni pokazuju kako partije stoje. I tu bi ove nove partije Duška Markoviča i eventualno partija Jakova Milatovića imale jedan test. I ako bi tu došlo do promjene političkih snaga, izvršna vlast, ko god je sačinjavao, izgubila bi legitimitet“, rekao je Sekulović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.