SDT podnijelo optužnicu protiv „Kavčanina“: Božović švercovao 743 kilograma kokaina?

0

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnijelo je optužnicu protiv pripadnika „kavačkog klana“ Igora Božovića zbog šverca 743 kilograma kokaina.

Božović SDT tereti za stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u saučesništvu.

Droga je otkrivena i oduzeta u avgustu 2020. godine u holandskoj luci Roterdam.

„Prethodno je, zbog istog događaja, u decembru prošle godine, Specijalno državno tužilaštvo, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih R.Z., D.K., M.V. i S.K., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, koja je potvrđena od strane suda i stupila je na pravnu snagu. Zbog toga je, u podignutoj optužnici, predloženo da se spoje krivični postupci protiv okrivljenih, radi sprovođenja jedinstvenog postupka i donošenja jedne presude“, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Tom optužnicom u decembru prošle godine su obuhvaćeni Radoje Zvicer, Dragan Knežević, Milan Vujotić i Slobodan Kašćelan, prenose „Vijesti“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.