Saznanja IN4S-a: Tajne na deponiji, izrezana dokumenta ANB-a preuzeli podgorički komunalci

3

Listinzi GPS pokazuju kako se tajna policija odmah nakon izbora oslobađala tajnih dokumenata.

Prema dokumentaciji  iz Agencije za nacionalnu bezbjednost su 3. i 14.septembra pozvali direktora preduzeća Čistoća Andriju Čađenovića koji je ujedno i funkcioner DPS i kum Predraga Boškovića.

Dobili su poziv da dovezu tri kombija kako bi odnijeli dokumentaciju iz ANB. U to vrijeme na čelu tajne policije je i dalje bio Dejan Peruničić, koji je nedavno procesuiran zbog nezakonito prisluškivanja i praćenja političara i novinara.

Dokumenta za koja su došli iz Čistoće, su bila već uništena na takozvanim rezač mašinama, spakovana u kartonske kutije pa u vreće. Utovarena su u kombi i odvežena u reciklažno dvorište, a potom na podgoričku deponiju gdje su spaljena. Sve to su fotografisali šoferi.

Za ovaj posao je, kako saznaje IN4S, bilo angažovano lice koje ne radi u ovom preduzeću, a bliski saradnik Čađenovića. Kada je dokumentacija stigla na Deponiju, to je vidio jedan od zaposlenih i snimio. Ubrzo je otjeran i on i još dva vozača pomenutog preduzeća kako bi posao bio obavljen bez svjedoka.

Na osnovu listinga GPS uređaja koji su ugrađeni na vozilima Čistoće, a koje objavljujemo, jasno se vidi putanja vozila pomenutih dana. Vozilo je ušlo na glavnu kapiju i parkiralo se sa unutrašnje strane zgrade Agencije za nacionalnu bezbjednost. Potom su natovareni prošli pored Ambasade SAD, preko Union bridža dalje prema deponiji.

Radnici pomenutog preduzeća, objasnili su nam da su njihove kolege utovarile otpad za koji im je rečeno da je kancelarijski materijal i prevezle ga u reciklažno dvorište na Zabjelo u veliki kontejner namijenjen za kartonski i papirni otpad. Taj kontejner se prazni specijalizovanim vozilom i prevozi na Deponiju.

Kako bi sakrili ovu akciju, nisu upisali detalje u putnim nalozima, osim u jedan u koji je unijeto ime čovjeka koji nije imao veze sa ovim poslom.

Izvor: IN4S

3 Comments
 1. MIKI komentariše

  Zlocinci, koji su se 30. godina izivljavali nad crnogorskom sirotinjom, sada unistavaju tragove svojih nepocinstava.Sta ce biti na kraju, nista, pojeo vuk magarca.Bog zna koliko je neduznih ljudi pobijeno, u Milovoj narko drzavi.Nadam se dace Milas zavrsit kao njegovi idoli, Pinoce, Norijega, i ostali Juzno americki diktatori.

  1. Hercegov grad komentariše

   Otkricete vi sadrzaj tih papira,pa vi ste strucnjaci u izdaji,a sa genima cetnistva,uz pomoc sabrace Italjana sredicete sve!

  2. Milos komentariše

   Svi ti dokumenti se u elektronskoj formi nslaze na racunarima

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.