Savo Milošević: Može ovo da bude i dobro, bićemo spremni za Evropu!

0

„Sa ovim merama, kako smo trenirali ove nedelje, nećemo biti spremni za 30. maj“, upozorava trener Partizana

Igraće se četiri kola do kraja prvenstva, međutim, završnicu Superlige u Partizanu će, na neki način, tretirati kao produženi deo pripremnog perioda kako bi što kvalitetnije dočekali preostale runde Kupa Srbije. Crno-beli žele da odbrane trofej koji je već četiri godine njihovo vlasništvu, ujedno da iskopriste najmanje četiri, a najviše sedam utakmica kao udaranje temelja za ono što ih očekuje tokom leta.

A to su kvalifikacije za Ligu Evrope, značajne za život kluba sa sportskog i ekonomskog aspekta. Otuda je svima u Humskoj 1 kratkoročni cilj odbrana trofeja u masovnijem takmičenju, a dugoročni plasman u grupnu fazu onog u organizaciji UEFA.

„Sve ekipe, ne samo moja, su bez takmičarske forme. Imamo malo više od tri nedelje da probamo da dođemo do forme. Prevashodni cilj svih je da pokušamo da sprečimo povrede i uradimo preventivu koliko je moguće. S druge strane, može da bude dobro za nas koji igramo u Evropi tih sedam utakmica, zajedno sa Kupom. Ukoliko prođemo taj period bez povreda, onda ćemo dočekati kvalifikacije za evropska takmičenja u dobroj formi“, pojasnio je Savo Milošević u uključenju u Jutarnji program Radio televizije Srbije.

Trener crno-belih okupio je ekipu u ponedeljak, prilagodio treninge preporukama Ministarstva zdravlja poštujući socijalnu distancu i sve mere zaštitine, međutim, kako je fudbal ipak kontaktni sport, a nastavak sezone zakazan za 30. maj, očekuje da se neke mere ublaže.

„Ukinuto je vanredno stanje, nadam se da će i mere koje se tiču sportskog treninga biti malo labavije. Moramo da uđemo u ozbiljan trening od ponedeljka, ako želimo da igramo 30. maja. Prosto, takmičarske utakmice zahtevaju napore i ozbiljan trening. Sa ovim merama, kako smo trenirali ove nedelje, nećemo biti spremni za 30. maj“.

Na Sportskom centru „Zemunelo“ u utorak je sprovedeno testiranje na virus korona.

„S obzirom na situaciju, bilo je logično da se svi testiramo: igrači, stručni štab, zaposleni u „Teleoptiku“. Očekujemo rezultate u toku dana, nadam se da je sve u redu. Niko se nije žalio ovih prethodnih dana, svi su delovali zdravo, orno i sveže. Verujem da će i rezultati biti dobri“.
Svi jedva čekaju da se lopta ponovo zakotrlja. Makar i bez publike, makar i u čudnim okolnostima. Samo da se igra.

„Polako se vraća sve u normalu. Ostaje žal za svim ljudima koji su izgubili živote u ovom periodu i to je uvek nešto što je najteže i nakomplikovanije. Možda je ovo prilika da porazmislimo o nekim stvarima. U ovoj zemlji ljudi su umirali od raznih stvari i pre virusa korone, pa to prođe pored nas, da ne posvetimo neophodnu pažnju. Zdravstveni sistem je verovatno shvatio i neke svoje greške i šta bi trebalo da popravimo kada su u pitanju ovakve situacije, jer je neophodan i u nekim normalnim situacijama. Trebalo bi više da se bavimo ljudima i da budemo sposobni da pomognemo u što većem broju. Onda ćemo smanjiti broj umrlih konstantno“, dodao je Savo Milošević.

(FOTO: Star sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.