Savjet: Mladić sa snimka iz Pljevalja napao policajca s leđa, opravdano upotrijebljena hemijska sredstva

1

Policija je sinoć u Pljevljima opravdano upotrijebila hemijska sredstva, jer su napadnuti kamenicama, flašama i upaljačima, ocijenjeno je iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

“Upotrijebljena je hemija kao sredstvo prinude i okupljena masa je rastjerana. Na osnovu raspoloživih podataka, Savjet je ocijenio da je upotreba tog sredstva prinude bila opravdana”.

Kazali su i da se, sinoć, do ponoći, zdravstevnoj ustanovi u Pljevljma javilo troje građana – dvoje odraslih i jedno dijete i četiri policijska službenika.
pljevlja policajac
Policajac zadržan na odjeljenju hirurgije(Foto: Savjet)

“Povreda kod građanke nije nastala neposrednim postupanjem policijskog službenika nego je pretpostavka ljekara da je do povrede došlo od patrona upotrijebljene hemije. Ostali građani su se javili zbog dejstva suzavca na oči. Jedan policajac je zadržan na odjeljenju hirurgije, dok su kod ostalih evidentirane lake tjelesne povrede. Povodom objavljenog snimka intervencije prema jednom mladiću, Savjet je utrdio da se radi o O.M. koji je napao policijskog službenika s leđa. U toku je njegovo procesuiranje zbog napada na službeno lice, a Savjet je zatražio kompletnu dokumentaciju kako bi se provjerilo postupanje prema njemu”, saopšteno je iz Savjeta.

1 Comment
  1. Савле komentariše

    Педер на челу тијела које “контролише” рад полиције. Смијешно до бола.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.