Šaranović: Nivo operativne spremnosti podignut na najviši nivo, sve istražne radnje usmjerene na najskorije rasvjetljavanje teškog krivičnog djela

0

Povodom današnjeg događaja na Cetinju poručujemo građanima da policija čini sve da osigura njihovu bezbjednost, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

„Nivo operativne spremnosti je podignut na najviši nivo, a sve istražne radnje koje se sprovode usmjerene su na najskorije rasvjetljavanje ovog teškog krivičnog djela. Nažalost, ovaj događaj je i potvrda da smo bili u pravu kada smo ukazivali na opasnost od ovakvih posljedica usljed neizricanja presuda u roku od tri godine i puštanja na slobodu ne malog broja lica koja su pripadnici organizovanih kriminalnih grupa“, izjavio je Šaranović.

Prema njegovim riječima, „prevencija i rasvjetljavanje ovakvih teških krivičnih djela su upravo razlog zbog kojeg sam bio izričito protiv gašenja sistema video nadzora gradova, po svaku cijenu“.

„Jedno je sigurno, a to je da nećemo dozvoliti da bilo koja organizovana kriminala grupa i na sekund pomisli da je jača od države. Ta vremena su iza nas. Kontinuirano podizanje kapaciteta u svim oblastima i odlučno postupanje naših službenika su siguran put da se uspješno izborimo sa svim izazovima“, zaključio je Šaranović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.