ROTACIJA

0

piše: Vladimir Vukićević


Poslije kohabitacije, koju jedva preživljavamo kao narod koji se tek izborio za Slobodu i Demokratiju, konstantno se ponižavajući sa dps adresa- od njihovih medija, analitičara, tzv. nvo, koji svakodnevno iskrene borce za promjene nazivaju uhljebima što je i očekivano, ali ono što svima najteže pada i sa najviše adrese u državi od premijera lično, koji nam je još poručio da smo se na to uhljebljivanje navikli, ovih dana se otvoreno poslije rezultata u Nikšiću zagovara i- rotacija.

Kao primjer se navodi Budva 2016. godine, gdje opet podsjećamo, lista oko DF i lista oko DCG su imale isti broj odborničkih mandata, a razlika je bila u desetinama glasova. Pa bi po zlonamjernim zagovornicima te ideje mladi Kovačević i Koprivica trebali da se rotiraju na mjestu gradonačelnika.

Gaženje izborne volje je poslije republičkih izbora najavio predsjednik političkog savjeta URA tajkun Rakčević, a kasnije sproveo i sam premijer, narušavajući istog dana i princip o tzv. ekspertskoj vladi, jer je u nju uveo lidera URA na najznačajnije mjesto.

Ne mogu se oteti utisku da je Crna Gora raskobljena onim komunističkim, antidemokratskim, jednopartijskim periodom, pa su i dalje u mnogim glavama žive rotacije, brozovska rotirajuća predsjedništva i sl.

Koaliciji za budućnost Crne Gore koja je čelom probila berlinski zid u Crnoj Gori je tada rečeno: Demokrate dobijaju mjesto šefa parlamenta, vaš nosilac liste je premijer, pa je red da i lider URA bude vicepremijer. I sve je podržano i izglasano. A onda se premijer i dio ministara otvoreno svrstao pred nikšićke izbore na jednu, drugu stranu, onu oko liste Demokrata. I danas smo tu đe jesmo.

Na sceni je orkestrirana hajka onih koji su osvjedočeni grobari svih crnogorskih šansi za oporavak, slogu i napredak ovoga društva, sve se upreglo da se najjači politički subjekt dodatno ponizi, izoluje, predstavi kao sluga stranih interesa, kao neko čiji predstavnik više ne samo da nije kredibilan da bude u Vladi (iz koje su protjerani) nego i da bude na čelu Nikšića. Sramota kojoj se kraj ne nazire.

Tim neprijateljima demokratizacije i vječitim ponavljačima na ispitu Uvod u demokratiju se konačno mora odlučno i hrabro reći- ne! Dosta!

Demokrate moraju što hitnije odgovoriti na poziv Marka Kovačevića i dogovoriti vlast za 15 minuta, jer ne postoji nijedan razlog da ne bude drugačije. A ako bi se kojim slučajem odvažili da javno izađu sa predlogom o tzv. rotaciji, da ucjenjuju i prate pravac koji je zlonamjerni vlasnik Vijesti zadao jutros, onda mojim kolegama iz KzBCG dajem skroman predlog.

Rotacija može, ali onda idemo na sledeći način. Kovačević gradonačelnik Nikšića, Mandić premijer, Bulajić predsjednik parlamenta, a Knežević ministar unutrašnjih poslova. Oročeno na dvije godine. Pa da se malo zarotira i Crna Gora i mnoge lopovske i usijane glave po Crnoj Gori. Da se stvari konačno pomjere sa mrtve tačke, da osvježi, da uđemo u 31. avgust, da očistimo dukljanske spiskove, da rasturimo klanove i njihovu političku dps poslugu, da Lopov bude konačno poražen a ne da kruži (opet)kao bauk nad Crnom Gorom.

Da se Crna Gora konačno naprijed kreće i oko hleba, sloge i obnove- okreće.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.