“Režim se odriče Svetog Vasilija Ostroškog u ime Hašima Tačija!”

4

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je jutros sa sveštenstvom Svetu službu Božiju u manastiru Ostrogu, pokraj moštiju Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

U liturgijskoj besjedi mitropolit Amfilohije je rekao da je Sveti Vasilije već 350 godina bio i ostao živi svjedok istine Božje i iscjelitelj od laži i obmane, od lažnih znanja i lažnih učenja.

“Naročito je on to sada, u ovom trenutku kada vlasti ove države ruše manastir Svetog Vasilija na Briskoj gori kod Ulcinja, koji je nedavno ustanovljen, kada Sveti Vasilije gradi ljudske duše i obnavlja ih, svuda u svijetu pa i ovdje. I kada priziva na bratsku ljubav i slogu sve, bez obzira da li su oni pravoslavni ili nepravoslavni – u tom trenutku događa se ovaj zločin sadašnje vlasti, zločin nezapamćen”, rekao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Dodao je, da to nije samo zločin protiv te crkve i toga manastira.

“Time se skrnavi ovaj ćivot Svetoga Vasilija Ostroškog i gradi se budućnost Crne Gore i njene zajednice na mržnji protiv Svetog Vasilija Ostroškog. Lišava se vlast Crne Gore blagoslova Svetog Vasilija Ostroškog. Počeli su sa tim zločinom kada su uhapsili našeg Vladiku Joanikija i sveštenike u Nikšiću i nastavljaju taj zločin protiv naroda, zločin protiv Crne Gore, zločin protiv Svetoga Vasilija Ostroškoga, lišavajući sebe i Crnu Goru njegovog blagoslova”, rekao je on.

Mitropolit Amfilohije je rekao da ovim činom vlast zadobija prokletstvo Svetog Vasilija.

Podsjetio da su Turci u vrijeme vojvode Mirka Petrovića pokušali da razore ovu svetinju.

“To se i danas događa sa moštima Svetoga Vasilija i sa svetinjom Svetoga Vasilija. Isto ono što se događalo i kasnije, kada je pustošena ova svetinja i razarana .- to se događa i danas. Isto ono što se događalo u toku Drugog svjetskog rata, kada je ovdje od bratoubilačke ruke bratska krv zalila ćivot Svetoga Vasilija. To se, evo, i dan-danas događa blagodareći ponašanju ove vlasti koja je antibožna, koja na laži, a ne na istini, gradi budućnost Crne Gore”, naglasio je Vladika.

Poručio je da zaboravljaju da je, po riječima Svetog Petra Cetinjskog u imenu Božje sud i pravda.

“Sveti Vasilije, jedino u tebe imamo nade. Imali smo i imamo i sada da ćeš ti urazumiti bezumnike, bezumnu vlast Crne Gore koja u ovom trenutku skrnavi tvoj sveti ćivot, da ih urazumiš ako ima mogućnosti da budu urazumljeni. Oni se klanjaju lažnim idolima, lažnim božanstvima poričući Boga ljubavi, ljubavi prema Bogu i ljubavi prema bližnjima”, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Kazao je da ti bezumnici i nesrećnici, i izdajnici Crne Gore, na rušenju te ljubavi, grade budućnost Crne Gore.

“Može li se budućnost Crne Gore graditi na gaženju po moštima Svetoga Vasilija Ostroškog i na gaženju njegovih zavjeta, na gaženju i na uništavanju njegovih svetinja? Ništa se do sada u Crnoj Gori nije gradilo na taj način. Neće ni ovo. I ovo će propasti i ta vlast takva. Ona nije da opstane nego da propadne. I da propadne sve što je nezdravo, što je nečisto, što je zagađeno mržnjom. I da duh Svetoga Vasilija, duh Svetoga Petra Cetinjskoga, duh ljubavi Božje, ljubavi bratske, i zajedništvo istinsko i pravo napreduje”, istakao je on.

Rekao je da dozvolom ove vlasti, sa njenom saglasnošću, Hašim Tači, jedan od najvećih terorista savremenoga svijeta postane počasni građanin Ulcinja.

“Ta i takva vlast, koja podržava terorizam i teroriste, ruši svetinje u ovom trenutku, svetinju Svetog Vasilija Ostroškog, apostola mira i ljubavi, koji neprekidno priziva sve ljude i sve narode oko svojih svetih moštiju. I svi se oni ugrađuju u njegove svetinje na ovim prostorima i svi se ugrađuju u tu njegovu obnavljanu svetinju na Briskoj gori kod Ulcinja”, kazao je mitropolit Amfilohije.

“Daj Bože da se ova vlast, ili iscijeli od toga opakoga i otrovnoga sjemena ili neka je Sveti Vasilije ukloni da ne zagađuje ovaj narod zlom, mržnjom, bratoubilaštvom i bogoubilaštvom”, zaključio je mitropolit Amfilohije.

4 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Bradati deminentni ustasoidni djedica opet se pogubio

  3
  9
 2. Traktorist komentariše

  Pozivati se na demokratija i pravnu državu što CG I JESTE

  1
  6
  1. Eric komentariše

   GNJIDOOOOOO

 3. Traktorist komentariše

  Bradati deminentni ustasoidni đedica poljski wc ili šupu proglašava srbijanskim svetinjama prije Hrista, sotonisti especea menjajte dilera

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.