Raković: Srbi ne mogu dijeliti identitet s crnogorskim separatistima koji na Cetinju pjevaju ustaške pjesme!

42

Srbi ne mogu dijeliti identitet s crnogorskim separatistima koji na Cetinju pjevaju ustaške pjesme i pozivaju na istrjebljenje srpskog naroda, poručio je istoričar Aleksandar Raković gostujući u emisiji “Odmotavanje” na TV “Vesti”.

Pored toga, Raković je posebno pohvalio ulogu pravoslavnog sveštenstva u Crnoj Gori u protekloj godini koju su obilježile litije i pad Đukanovićevog režima. Ovaj istoričar je pozvao pravoslavne sveštenike u Crnoj Gori, čije su misli i riječi bile ranije a i sada su pod cenzurom, da se slobodno izjasne da li žele da budu dio tzv. Pravoslavne crkve u Crnoj Gori kao crkve u crkvi, ili imaju namjeru da budu dio Srpske pravoslavne crkve kao jedinstvene i nedjeljive cjeline.

Raković je naglasio da je jučerašnjim tekstom podgoričkih Vijesti kreiran opasan manifest koji treba da utvrdi da su svi građani pravoslavne vjere u Crnoj Gori po identitetu Crnogorci, bez obzira kako se nacionalno izjašnjavaju. Ovaj poznati stav, koji se pripisuje svešteniku Gojku Peroviću, kosi se sa srpskim nacionalnim interesima i srpskim narodom kao jedinstvenom i nedjeljivom nacijom, naglasio je Raković.

Istoričar dr Aleksandar Raković gostovao je sinoć u emisiji “Odmotavanje” na TV Vesti, a govorio je o izazovima koje bi Bajdenova administracija mogla ispostaviti prema Republici Srbiji i srpskom narodu.

Raković je podsjetio na nedavno javno saslušanje jastrebova klintonističke administracije, na čelu sa Madlen Olbrajt, koji su formulisali tri tačke na kojima treba udariti po interesima Srbije i srpskog naroda: Kosovo i Metohija, Republika Srpska i Crna Gora.

Kada je riječ o Kosovu i Metohiji, Raković je kazao da se radi neotuđivom dijelu Republike Srbije i da ne postoji mogućnost da Srbija prizna secesiju takozvanog Kosova. Raković je pojasnio kako su četiri godine Trampove administracije ipak učinile svoje i da se za to vrijeme konsolidovala pozicija Srbije. Pritom, na našem prostoru ojačano je prisustvo Rusije i Kine koje na kosovsko-metohijskom pitanju stoje uz Srbiju, a Zapadna Evropa o Kosovu i Metohiji i dalje nema jedinstven stav.

Raković je rekao i da su bošnjački lideri u Federaciji BiH sa ushićenjem propratili Bajdenovu pobjedu kao uvertiru u mogućnost ukidanja Republike Srpske. S tim u vezi, rukovodstvo Republike Srpske već je ismijalo te bošnjačke poglede ali je, kazao je Raković, potrebno da uspostavimo bedem zaštite srpskih nacionalnih interesa ne samo na pitanju Srpske već i kada je riječ o drugim srpskim prostorima.

Na kraju, srpski istoričar je podvukao važnost aerodroma u Trebinju koji je u izgradnji i autoputeva i brzih puteva koji povezuju ili će povezivati Srbe: od Subotice do Bara, od Beograda do Banjaluke, od Bijeljine do Trebinja. Raković je posebno naglasio da srpski narod ima pravo na sopstvene integracije, da je ideja o ujedinjenju Srbije, Crne Gore i Srpske u jednu saveznu državu superiorna i sasvim legitimna i legalna.

42 Comments
 1. Bojan komentariše

  To je 10% od Pravoslavnog. 25% su manjine Rakovicu, i dok su a mozda i jos mogu sklapnu 10-12% ne nijedan nas s bolesnicima. Imas takve i tu iz Negotina Bora, Kladova sto ne znaju ništa o Srpstvu i Srbiji, tako mi ove ovdje. Kao Srbin patriota kog uvazavam mjeri molimo te mi Srbi iz Crne Gore, jer ne mozes sve svrstati u isti kos. Pusti te bolesnike s Cetinja to je karantin. Ne odmazi nam ne ide na silu komunizam je ostavio pustos. Borimo se kao lavovi znas da nas preko 60% jace slavi kad dobije Djokovic nego 90% Srbije. Kao sto Licani, Banijci,Hercegovci imaju svoje i mi Srbi Crnogorsko brdski imamo. Pozdrav

  42
  25
  1. Bojan komentariše

   Osjetljiv je trenutak , svi su se na muku naroda s Litija, Andrije,Milana,Medojevica, ogrebali a vlast ne bi gledali. Raspitaj se kao uvazeni istoricar, KO predlozi JUDU i osudi toga, i DAL je neko znao da je JUDA i svjesno nas prodao. Ajde Srbine , lako je tako davat ocjene. Narod je svoje rekao. Nista ,zera ispostovan nije! Ajde otvoreno i bez tajni reci sto smjera tvoj nerazdvojni drug posle izbora u NK i sto mislis o njemu. I ovako se kao narod osjecamo izdani , pa skoro od vecine politicara . Ako nam dobro zelis , iskazi te stavove .

   43
   10
   1. Sasa komentariše

    Opskurni istoricar porijeklom iz CG…a ..dvorski istoricar nastavlja da blati veliku istoriju CG… 4 njene dinastije…I Velikog Sv Petra Cetinjskog…..
    Takve zle strelice upucuje Drzavi iz koje je potekao a sve zarad mrvica koje dobija od SNS

    30
    25
    1. Marko komentariše

     A ni njegove doma u Bgd nije briga sta budaletina lupeta.Zeli lizacku slavu i popularizam tamo.Prezren svuda

     15
     21
  2. Niksic hrabri komentariše

   Tako je gdine Rakovicu Bof vas blagoslovio.. Od Subotice do Bara preko HN do Trebinja i Berana do Banjaluke pa Beograda do Obilica Polja sveta srpska zemlja se prostire!

   15
   12
  3. E viva komentariše

   Bojane,skini gace da te izjebe.. e gora si splacina od Rakovica.

   4
   7
   1. Bojan komentariše

    Ti ni djed ko ti je bio ne znas . Splacino ustaska. 1 felacio 41 ct redovi za spijanje i makarone. Mrs dzukelo

    4
    1
 2. Davor komentariše

  Srbin
  Crnogorci druga nacija

  26
  15
 3. MIKI komentariše

  Rakovicu potpuno si u pravu.

  30
  28
  1. Ksilofon komentariše

   Bolesnik gori od Medojevica.

   Dovoljno ti govori cinjenica da CdM i Pobjeda jedva cekaju da ova dvojica ludaka nesto izlupetaju pa da prenesu.

   22
   29
 4. E viva komentariše

  Pusi kurac Rakovicu 😃😃😃

  36
  37
  1. Helm komentariše

   U geografskom smislu stanovnici Crne Gore su Crnogorci, a po narodnosti, pripadnost nekom narodu, većina stanovnika Crne Gore su Srbi, koji govore srpskim jezikom.
   U Crnoj Gori ima onih koji geografsku pripadnost miješaju sa narodnom pripadnošću.

   60
   17
   1. Manaus komentariše

    Rakoviću pogodio si u živac ove ustašoidne evivaške splačine i navodne Srbe koji bi da su malo Srbi, malo Crnogorci, a u stvari ne znaju šta su nego će biti ono što u datom momentu pretegne. Samo udri istinom, ne može i ovako i onako, nego ili si Srbin iz Srpske Sparte ili nijesi!

    18
    11
    1. Q komentariše

     Jel ti to ovaj sto ne zbori vise da je Srbin pisao? Ovaj sto dps na njega racuna u NK? Slavimo ti botovska

     5
     5
    2. Vanja komentariše

     Ti si bot celavog, mi Srbi ne botovi

     4
     4
    3. E viva komentariše

     A najtragicnije je to sto bas srbi ,ne znaju ni ko su,ni sta su..Evo jedan neka se javi da kaze da poslije 500 godina njihovog slugsnstva, zna svoje porijeklo..turci su vas jahali i prcali ,generacijama..

     1
     5
     1. NK komentariše

      Ti si moron koji zna da je nakot, zato ti je u genima e viva i bolest teska doma . Ne licis na Crnogorca . Znas ti to. Da se izlijeci ta bolest ,ti zelimo

      4
      1
  2. Leandro komentariše

   Čeka da ti prvo ma.ma završi 😁

  3. Q komentariše

   Oj Cetinje dolino bez vode, puno lipa sto za mozak skode, tradicije dolina si puna , vazda leglo najgorih spijuna

   4
   1
 5. Virus komentariše

  Poštedite nas više ovoga kretena maloumnoga

  30
  34
 6. TREPCA komentariše

  DA SE MALO TI RAKOVICU PRODJES CRNE GORE , A MI ZNAMO KAKO CE MO I STA CEMO , KAOI DOSLE …

  24
  26
 7. Milica komentariše

  Zadojen mrznjom!

  25
  25
  1. Dejo komentariše

   I ti si ,znamo prema kome😋

   16
   4
   1. Milica komentariše

    MRŠ botino Vučićeva! Pojedi sendvič.

    13
    46
    1. Dejo komentariše

     Ti si prema DF ,ovdje se foliras ka Srpkinja,a malo malo se odas . Pssssss,

     5
     2
     1. Vanja komentariše

      U prevodu. Znamo ko si coe'k ti rece.

 8. Nera komentariše

  Evo ga opet “Garavi Sokak”😊

  17
  20
  1. sMILE komentariše

   Znaš li šta ti znači to Nera? 🙂

   14
   2
   1. Nera komentariše

    Nera znači svjetlost koja razgrće mrak
    Ili na grčkom voda koja spira sramotu.

    4
    9
    1. sMILE komentariše

     Pa nisu tebe Grci pravili, nego Talijani, Crna 🤣

     5
     1
 9. Realan komentariše

  HVALA TI MRAKOVICU ZA SVAKI OVAKAV TEKST.SVE OVO SAMO JACA DRZAVOTVORNU SVIJEST KOD SVAKOG POSTENOG CRNOGORSKOG GRADJANINA.MADA NEBITAN SI VEC POSTAO.

  15
  13
 10. Rovca sa katunima komentariše

  1A

  3
  2
 11. Rade komentariše

  Rakovicu ako nisi nama Srbima podvaljen kao Vuk Draskovic sto je bio ili Seselj onda skalaj. Ublazi retoriku i ne davaj materijala sramnokomitima i ne pomazi DPSu vec mudro iznosi istinu i strpi se jer pobjeda je na staklenim nogama.

  15
  23
 12. Darko komentariše

  Ne seri govno jedno Nemozes nam uvaliti te odvratne i pogane fore . Nijedan casni i posteni crnogorac nije pobornik i ljubitelj ustasa !!! I nas su ubijali kao i Srbe u Jasenovcu te stoga odjebi budalo jedna ,
  Isto tako miliji nam je Milan Knezevic no citava Hrvacka sa Istrom i Pulom .
  A ti si bio i ostao govno

  25
  17
 13. Putin komentariše

  Ma, zacepi vise, fukaro potpaljivacka ! Ko tebe pita, budaletino….

  22
  7
 14. Serdar Janko komentariše

  Priznajes Makedonsku crkvu koju niko ne priznaje. Divis im se a sa Skopskog aerodroma polijecali nato avioni. Koga ti poredis bre? Ko si ti? Pa skupi smjeru u BG reka sam ti jednom 3000 a sad ti kažem 500 od 3.miliona da odpleva onako srcem Kosovu ka sto su Pravoslavci Crne Gore ,njih 65000 ,u Podgorici od 190.000 tad se javi. Ti kafanski Srbine. Iz Madere i Fransa. Javi se kad skupis umjesto da smirujes i mudro savjetujes ti nam odmazes. Odjebi vise bleferu, okreni se Makedoniji Crnogorci su ( pusti ti Cetinja ne) od Mojkovca na ovamo pokazali pogotovo Litijama kako se cuva Srpstvo i vjera. Spusti malo taj gard, jer ti je lako placen po emisiji da lupetas. Pomazes direktno dps-u !!!

  19
  8
 15. Džonatan Livingston komentariše

  Sisaj kurac ćelavi

  17
  8
  1. Nera komentariše

   Nera znači svjetlost koja razgrće mrak
   Ili na grčkom voda koja spira sramotu.

 16. Tugboat komentariše

  Srbi ( iz srbije da se razumijemo ) da ste pametni ,pa da jednom za svagda izbacite ovakve ljude kao ovog Rakovića jer vas razni Miloševići ,Karadžići,Rakovići o jadu zabaviše. Ovi “uvozni” srbi vas unazadiše 200 godina. Ovome čak i faca govori da je nesoj.

  2
  1
 17. 100% crnogorac komentariše

  Rakovicu kao sto smo Crkvo odbranili od Milovih Montenegrina tako cemo i Crnu Goru od vas iz ,,Garavog Sokaka,, ajde sjasi sa nas vise pa se pozabavi malo sa svojim poslom pa nam pricaj o muzici Odjile, Dzipsi Kingsa ili o hitovima Kebe.
  Jer mi Srbi i Ti smo dva svijeta, Ti kao poSrbica Rakovicu nikada neces shvatiti Srpstvo jer Ti nije u genackom kodu.
  Zivjela Crna Gora i nase milo Srpstvo

  8
  4
 18. Darko komentariše

  Garavi ima da te jaramo samo opusteno !!!!bice opet priganica !!!

  5
  2
 19. Baka komentariše

  J… vas Rakovic

  6
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.