Raković: Bez DF-a u Vladi ne može se poraziti DPS

4

Prema mišljenju istoričara Aleksandra Rakovića, DPS je sačuvao svoje glasačko telo zbog toga što nove vlasti nisu uspele da do sada demontiraju hobotnicu koju je Milo Đukanović stvarao trideset godina.

„Da bi se jedna takva hobotnica, kao što je DPS razmontirala, potrebno je razvlastiti je svih poluga moći; a te poluge moći, posebno policije, ostale su u rukama bivšeg režima na čelu sa Đukanovićem, koji ih je iskoristio i kada je reč i o izborima u Nikšiću“, objašnjava Raković.
Kako bi premijer Krivokapić sprečio opasnost da DPS ponovo prigrabi vlast, potrebno je da rekonstruiše vladu u koju bi ušli i predstavnici Demokratskog fronta, koji je na nikšićkim izborima pokazao da je dominantna politička snaga u Crnoj Gori, smatra naš sagovornik.

„Bez Demokratskog fronta ne može ništa da se učini kako bi se hobotnica DPS-a demontirala. Zato bi najbolje bilo da participira u izvršnoj vlasti i da obavi svoju ulogu u resorima koje je DPS kontrolisao i koristio kao poluge represije“, zaključuje Raković.

4 Comments
 1. Bot23 komentariše

  Ja sam Srbin, stidim se ljudi koji upravljaju DF om. Najveći neprijatelj srpskog roda su političari DFa. Raković i njegova ekipa žele da Crna Gora prođe kao SAO Krajna, svojim pričama guraju narod u rat i siguran nestanak sa ovih prostora.

  5
  31
 2. Maja komentariše

  +1

 3. Ivi komentariše

  DF ih trpi i galami, oni jedu i razmještaju. U cijelo će vratiti Mila. Srpski narod neće da drži KRIVOKAPIĆa. Mogući su protesti.

 4. TREPCA komentariše

  SJASI VISE SA NAS , VISE STETE PRAVIS NO KORISTI …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.