Mladen Mikijelj

Radulović: Perovićeva mora u najkraćem roku biti upoznata sa razlozima hapšenja

0

Uhapšena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović mora u najkraćem roku biti obaviještena o razlozima lišenja slobode, jer nije dobro ako se krše bilo čija prava u nekom postupku, poručio je u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“, advokat Veselin Radulović.

Kada je riječ o hapšenju Perovićeve, Radulović kaže da nemamo dovoljno informacija o tom slučaju.

“Ono što je, rekao bih, loše jeste informacija kojom sada raspolažemo a to je da je postupak pokrenut zbog neprimjerenog korišćenja službenog automobila i zloupotreba oko isplata zarada. Naravno, i te zloupotrebe treba suzbijati, ali ako se samo o tome radi, ja mislim da nije bilo potrebe za onakvom vrstom akcije i dovođenje, korišćenje onolikih kapaciteta policije, policajaca sa fantomkama i stvaranja neke vrste predstave, vjerovatno za javnost. Opet, ograđujem se možda to nije to”, naveo je Radulović.

Kaže i da je očekivao da će tužilaštvo saopštiti da vodi istragu i vezano za prepiske Jelene i Vesne Medenice.

“I za neke aktivnosti koje su eventualno radile dok je ona bila i sudija suda na Cetinju, ali evo, vidjećemo. Ona mora u najkraćem roku biti obaviještena o razlozima lišenja slobode iz izjava njenog branioca nismo mogli zaključiti da je to urađeno i nije dobro ako se krše bilo čija prava u nekom postupku, ali evo, ostaje, vrijeme će pred nama pokazati, čekamo prvo neko zvanično saopštenje državnog Tužilaštva da vidimo šta se njoj stavlja na teret”, poručio je Radulović.

Ono što je bila karakteristika ovog događaja od juče jeste, kako kaže Radulović, loša praksa političkih reakcija.

“Prvenstveno mislim na reakcije političara, mislim i na pozdravljanje, hapšenje prije nego što se ono desilo. To sve narušava integritet, rekao bih, državnog tužilaštva. Nažalost, političari nisu poslušali ni ono saopštenje VDT-a povodom prethodne akcije i nastavljaju sa tom praksom pokušaja jednog neumjesnog krajnje neprimjerenog komentarisanja, pozdravljanja, opućivanja čestitke i pokušavanja prisvajanja nekih tih rezultata koje su postigli SDT ili SPO”, kaže Radulović.

Za političare ima i poruku i podsjećanje.

“Značajan broj uhapšanih lica nekada je iste te poruke slao, pa bi trebalo možda i političar da razmisle o tome, jer sam siguran da veliki broj ovih političara koji danas pozdravljaju rad Specijalnog tužilaštva i SPO-a, mogu vrlo brzo doći u predmet interesovanja i biti predmet nekog postupka koje je tužilaštvo pokrene”, naveo je Radulović.

 

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.