Mladen Mikijelj

Radulović: Dok se hvalimo brojem turista u Budvi, kao da se trudimo da ponesu što ružnije utiske.

0

„Upravo sinoć, ili bolje reći jutros –  do pisanja ovih redova u 4 sata ujutru,  naš grad je zvučao ne kao diskoteka na otvorenom, već kao, po atmosferi,  najjeftinija kafana, sa upravo takvom muzikom. Pa i da je najrafiniranija…zar je vrijeme..? Ali je zato krajnje vrijeme da se ovakvom ponašanju stane na kraj“ kazala je u saopštenju Sandra Radulović, kandidatkinja za odbornicu liste ČIST IZBOR – Petar Odžić – SDP, SD, LP i Građani.

Kako je saopštila Radulović potrebno je da se preduzmu zakonske mjere i konačno uvede komunalni red u kasnim noćnim (ranim jutarnjim!) satima, u našoj „prijestonici turizma “ i finalistkinjinji za prijestonicu kulture. Uzalud su bili napori dvočlane „grupe“ pripadnika bezbjednosti da obuzdaju i utišaju mlade i muziku na „Medicinijadi“ u sred „Slovenske plaže“. Trajalo je dok im „ne vide leđa“.

„Medicinijada…budući doktori“.. s ironijom, ali i s pravom je prokomentarisao jedan od njih.

„Ali, ni mladi nisu krivi. Došli su da se provedu, da se opuste, da proslave, i razumljivo je da im treba oduška. Dozvoljeno im je da to bude na otvorenom, i to tako traje godinama“ navela je Radulović i dodala da nedostak adekvatnih zatvorenih prostora za ovakve i slične svrhe, zvučno izolovanih da ne remete ili, s obzirom na „sitne sate“, terorišu građane i turiste, problem je koji se hitno mora riješiti, u korist svih, kako bi jedni mogli mirno spavati, a drugi, bez opravdanih obilazaka i opomena službe bezbjednosti, mirno uživati.

„Ako to promptno ne uradimo, i uvedemo komunalni red koji se mora striktno poštovati, i, u protivnom, rigorozno kažnjavati,  kraljica Mediterana će i dalje osvitati uz neprimjerene zvuke, koji samo mogu štetiti turističkom ugledu, koji moramo gajiti“,zaključuje Radulović u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.