Radulović čestitao Selakoviću Dan državnosti Srbije

1

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović uputio je srbijanskom kolegi Nikoli Selakoviću čestitku povodom Dana državnosti Srbije, koji se obilježava 15. februara, saopšteno je iz MVP-a.

“Samo kroz kontinuirani politički dijalog, zasnovan na principima ravnopravnosti, uzajamnog poštovanja i razumijevanja, možemo ostvariti bolju bilateralnu saradnju u korist naših građana”, navodi se u čestitki.

Prevazilaženjem razlika i njegovanjem dobrosusjedskih odnosa, dvije nezavisne države mogu, kako se ističe, postati primjer napretka našeg regiona i bliže saradnje svih država Zapadnog Balkana.

U čestitki se navodi da u predstojećem periodu fokus treba staviti na intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, turizma, saobraćaja i kulture.

Radulović je takođe naveo da je zajednička evropska perspektiva, između ostalog, jedna od karika koja nas dodatno spaja, te da je Crna Gora spremna da doprinese daljoj integraciji našeg regiona u Evropsku uniju.

“Očekujem da ćemo uskoro imati priliku i da lično razmijenimo mišljenja o svim temama od zajedničkog interesa”, zaključio je Radulović.

1 Comment
  1. Listantisatanista komentariše

    A spaja li nas nešto što bi bio interes Srba u CG i Srbije, ništa? Tu čestitku si mogao poslati i Rami, a Srbi, svi ZBNk i ni glasa drugima, nikome.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.