Radović: Meč sa Hrvatima mnogo toga donosi

0

Mađarska krajem devetesetih prošlog i u prvoj deceniji ovog vijeka, Srbija u drugoj deceniji ovog vijeka… Reprezentacije koje su dominirale svjetskim vaterpolom imaju zajedničku stranu – jaku nezgodnu stranu. Bez kvalitetnih ljevorukih igrača ne možete očekivati vrhunske rezultate u vaterpolu. Zato ne treba govoriti kakav je peh za Ajkule bila povreda Đura Radovića pred sam start Evropskog prvenstva.

Vaterpolista splitskog Jadrana nije nastupa na otvaranju šampionata u Dubrovniku protiv Francsuke, dao je u meču sa Španijom jedan gol, a selektor Vladimir Gojković od njega očekuje puni doprinos u sjutrašnjem derbiju sa Hrvatskom.

Osvrnuo bih se prvo na meč sa Španijom. Evidentno je da podižemo formu, što je jako bitno. Ostaje žal što smo pri rezultatu 10:10 propustili šansu da napravimo prevagu u našu korist. Međutim, moramo da zaboravimo utakmicu protiv Španije i okrenemo se meču sa Hrvatima“, rekao je Đuro Radović.

Foto: Krsto Vulović

Naš ljevoruki reprezentativac se nada da će on i saigrači nastaviti trend rasta forme iz utakmice u utakmicu. Pobjeda u narednom meču sa Barakudama donosi Ajkulama direktan plasman u četvrtfinale.

“Meč sa Hrvatima nam mnogo toga donosi. Vjerujem da ćemo biti bolji nego u prethodna dva meča. Hrvate najbolje poznajemo od svih selekcija na Evropskom prvenstvu. Igraju kući i imaju dodatni vjetar u leđa od publike. Treba da budemo pravi, da se držimo naših pravila, vjerujem da u tom slučaju neće biti problema i da možemo do pobjede”, dodao je Đuro Radović.

http://

Standings provided by Sofascore

(Lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.