Radnici „Montekarga“ prijete da će radikalizovati protest ukoliko aktuelni menadžment ne podnese ostavku

0

Radnici državnog preduzeća „Montekargo“ jutros su se spontano okupili u Podgorici kako bi iskazasli nezadovoljstvo trenutnom situacijom u kompaniji.

Oni su poručili da će radikalizovati protest ukoliko aktuelni menadžment ne podnese ostavku.

Radnici nijednog trenutka nijesu stali sa procesom rada, a oni koji nijesu bili na poslu okupili su se u blizini glavne željezničke stanice.

Milorad Daković je u ime radnika rekao da je kompanija 2021. bila jedna od najjačih željezničkih kompanija sa platama, a da je danas „u jako teškoj situaciji“.

„Prevoz robe jednostavno je sveden na minimum, malo i zbog situacije u rudnicima Boksita, pa i nekih drugih stvari. Menadžment je imao puno obećanja prema radnicima i ostaje pri nekoj svojoj priči da nama ‘cvjetaju ruže’. Međutim izvršna direktorica nam je dala informaciju da ima novca za samo još jednu platu i da za naredne nemamo ako ih ne zaradimo“, rekao je Daković.

On je rekao da je njegova plata sa 32 godine radnog staža 570 eura.

„Kako se sa tim živi valjda je svima jasno“, rekao je Daković.

Prema njegovIm riječima „sudbima preduzeća je neizvjesna“.

„Nama su i u ministarstvu (saobraćaja i pomorstva) rekli da će pokušati da nam pomognu i da nas spase. I u ministarstvu su zabrinuti. Najbolje to znaju radnici, nema vozova, ništa se ne vozi, u teškoj smo situaciji. Mnogo je stvari uticalo na ovakvu situaciju, ali je menadžment morao da ima rezervni plan. Moralna obaveza menadženta da podnese ostavku jer smo u ovakvu situaciju došli u vrijeme njihovog mandata. Naši zahtjevi su jasni – da radimo i primamo platu za to. Ako menadžent ne podnese ostavke, mi ćemo radikalizovati protest“, rekao je Daković.

On je pojasnio da radikalizacija podrazumijeva „potpunu obustavu posla“.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.