PzP: Vukšić neistinama pokušao da obmani poslanike o svojim vezama sa narkoklanom

1

 

Zahvaljujemo se V.D. direktoru ANB-a Vukšiću i predsjedniku Odbora za odbranu i bezbjednost Milanu Kneževiću što su svojim izjavama, omogućili PzP da nastavi javno raskrinkavanje dešavanja u ANB-u i odnosa Vukšića prema Odboru za odbranu i bezbjednost, a da ne krši Zakon o parlamentarnom nadzoru, poručili su iz Pokreta za promjene. 

“Obaveza šefa ANB-a na kontrolnom saslušanju pred Odbor je da govori ISTINU. Posebno o okolnostima koje su vezane za njegovu podobnost, karakter i odnose sa strukturama organizovanog kriminala koje predstavljaju najveću opasnost za nacionalnu bezbjednost”, navode oni. 

Kako ističu, nedopustivo je da V.D. direktor ANB-a na pitanje, da li je njegova advokatska kancelarija zastupala suprugu jednog od šefova narko klana, odgovori sa “ne znam”, “ne sjecam se”, “provjeriću u kancelariji”.

“To nije odgovor, nego neistina i pokušaj obmanjivanja najvažnije institucije za civilnu, demokratsku kontrolu ANB”, dodaju oni

Iz Pokreta za promjene navode da ako Vukšić misli da je odgovor na pitanje, da li je advokat odbjeglog visokopozicioniranog vođe narko klana, da “nije” , “i da su to novinarske insinuacije” adekvatan odgovor, oni tvrdimo da nije, već da je Vukšić izrekao još jednu neistinu o vezama sa jednim od najopasnijih narko klanova Evrope.

“Priroda odnosa i veza advokata Vukšića sa šefovima narko klana, je takva da se on po profesionalnim kriterijumima može smatrati kao vrlo važan član klana. Na Sicilije se takav status naziva konsiljere”, podsjećaju oni. 

O odnosima Vukšića i njegovog klijenta iz narko klana, kako ističu, dosta je pisao insajder iz ANB-a pod kodnim nazivom “Profesionalac” i izvjesno je da se Vukšić nalazi u dosijeima ANB-a po liniji operativnog rada organizovani kriminal.

“Izbjegavanje odgovora, davanje neistinitih odgovora u cilju prikrivanja stvarne prorode veza sa narko klanom, ga automatski diskvalifikuje kao kandidata za direktora ANB-a.

Da podsjetimo, Vukšić nije odgovorio na pitanja koja mu je Predsjednik PzP postavio u otvorenom pismu od 20.02. , a koja se tiču bezbjednosnih popusta ANB-a prilikom posjete Belivuka Crnoj Gori krajem januara, ali i drugih problematičnih pitanja vezanih za dešavanja u ANB-u nakon njegovog dolaska na čelo službe”, tvrde u PzP-u. 

Kako ističu, na pismeni zahtjev predsjednika Medojevića o dostavljanju informacija o naređenju Vukšića da se nastavi njegovo nezakonito tajno praćenje, Vukšić je odgovorio da zahtjev nije u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacija.

“Predsjednik PzP se u svom zahtjevu pozvao na pravo poslanika iz člana 50 Poslovnika Skupštine, a ne na Zakon o slobodnom pristupu informacija,čime je još jednom pokazao odnos nepoštovanja prema institucijama poslanika i Parlamenta”, dodaju. 

Kako je Vukšić uveo, do sada neviđenu praksu, da sa poslanicima komunicira preko medija, pozivaju  ga da javno odgovori na pitanja iz saopštenja PzP i otvorenog pisma Predsjednika PzP od 20.02. , koja su mu javno postavljena.

“Ovakav neprihvatljiv odnos Vukšića prema poslanicima i Parlamentu, pokušaji obmanjivanja i iznošenje neistina, izbjegavanje odgovora, kao i njegovi neprihvatljivi stilovi zivota i poroci kojima je sklon, najslikovitije govore o njegovom karakteru koji ga diskvalifikuju kao direktora ANB-a. Dešava se i u drugim Parlamentima, mnogo razvijenijih demokratija, da šef obavještajne agencije govori neistine, ali kada se to konstatuje i dokaže, odmah podnosi ostavku ili biva smijenjen”, zaključuju iz PzP-a. 

1 Comment
  1. Ksilofon komentariše

    Nevjerovatno.

    Niste objavili Milana Knezevica koji rece juce da su Medo i PzP lagali o Vuksicu iz ANB.

    Ali objavljujete PzP reakciju na to . Vrlo profesionalno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.