Pukla ljubav u građanskoj opoziciji: Bečić i Abazović su sitni kalkulanti

0

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Ivan Vujović optužio je Demokratsku Crnu Goru i Građanski pokret URA za kraj zajedničkog djelovanja partija tzv. građanske opozicije.
„Mnogo puta se dogodilo da nečije nerealne ambicije – u ovom slučaju predsjedničke – budu prepreka stvaranju produktivne političke ponude koju građani priželjkuju. Treba realno priznati: u Crnoj Gori ne postoje samo politička kriza i kriza vlasti, već i kriza opozicije“, kazao je Vujović portalu „Analitika“ na pitanje – da li najavljeno savezništvo URA i Demokrata znači kraj zajedničkog djelovanja partija tzv. građanske opozicije.
Kako je dodao, to se od građana ne smije kriti, a sve i kad bi neko htio – to nije moguće, jer je to očigledno.
„Parcijalne, providne i sitne kalkulacije s isključivim ciljem da se pokuša slabljenje partnera u opoziciji – a da ne dođe do političkih promjena – kratkovida su logika koja se njenim protagonistima uvijek vraća kao bumerang. Već viđeno, a posljedice će i ovoga puta biti iste. SDP ima svoj put koji će graditi u novim okolnostima, a iskrena, zrela i pouzdana partnerstva, za razliku od onih drugih, uvijek će biti dobrodošla“, naveo je Vujović.
Čelnici tzv. građanske opozicije neće razgovarati o zajedničkom kandidatu za predsjednika Crne Gore, zbog čega će opozicione partije na izbore izaći sa najmanje tri kandidata.
Iako je krajem novembra pominjana mogućnost pregovora o zajedničkom kandidatu, male su šanse za organizovanje zajedničkog sastanka zbog nesuglasica unutar tzv. građanske opozicije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.