Prvo savjetovanje o elektrodistributivnim mrežama Crne Gore održaće se od 10. do 13. juna u hotelu Avala u organizaciji CIRED-a

0

“Prvo savjetovanje o elektrodistributivnim mrežama Crne Gore a koje organizuje CIRED Crna Gora održaće se od 10. do 13. juna u hotelu Avala u Budvi. Savjetovanje se organizuje uz podršku Međunarodne konferencije za elektrodistribuciju CIRED, čija smo član i uz saradnju sa visokoškolskim institucijama, kompanijama i stručnjacima iz zemlje i regiona. Razmjena znanja i iskustava o zajedničkim problemima razvoja tehnologije, reorganizacije i modernizacije distribucije električne energije u regionu osnovni je cilj savjetovanja. Zemlje regiona se nalaze na sličnom tehničkom nivou razvoja i prakse u distribuciji električne energije i gotovo istim problemima u eksploataciji i upravljanju distributivnim mrežama. Sa te strane su i izazovi otvaranja tržišta električne energije slični ali sa razlikom u dostignutom stepenu restrukturiranja, deregulacije i privatizacije elektroprivrede. U okviru Savjetovanja će se organizovati i interesantna izložba opreme i usluga kompanija iz regiona”, saopštili sun am iz CIRED-a

Kako su istakli, prvo savjetovanje o elektrodistributivnim mrežama traje tri dana i najavljeno je učešće oko 250 učesnika. Na Savjetovanju će, osim domaćih i regionalnih kompanija i autora radova, učestvovati i predstavnici zemalja van regiona. Kroz pažljivo odabrane radove i brojne poslovne prezentacije, posjetiocima će na jednom mjestu biti dostupne informacije o najnovijim naučnim i stručnim saznanjima relevantnim za elektrodistributivnu djelatnost i elektroenergetiku uopšte. Savjetovanje je idealna prilika za razmjenu iskustava i dobrih praksi.

Dodaju i to da interesovanje stručnjaka iz regiona za učešće na 1. CIRED Savjetovanju je prevazišlo sva očekivanja, te je pristiglo preko 100 prijavljenih radova iz šest država.

CIRED Crna Gora je nevladina, nestranačka, neprofitna organizacija, koja je pridruženi član međunarodne konferencije o elektrodistribuciji – CIRED (Congres International des Réseaux Electriques de Distribution; International Conference on Electricity Distribution). Ovo udruženje okuplja zainteresovane stručnjake iz oblasti elektrodistributivne djelatnosti iz distributivnih preduzeća, sa instituta i fakulteta, proizvođače opreme i pružaoce usluga, dobavljače i potrošače, regulatore. Misija CIRED-a je povećanje stručne kompetencije i sposobnosti, vještine i znanja, u najširem području elektrodistributivne djelatnosti.

“Pozivamo vas da medijski ispratite otvaranje 1. Savjetovanja o elektrodistributivnim mrežama Crne Gore, koje će se održati 10. juna 2024. godine u Hotelu Avala u Budvi sa početkom u 19 časova. Takođe, otvoreni smo za gostovanje u nekoj od emisija na vašem mediju u periodu do početka 1. Savjetovanja, u cilju najave događaja i prezentacije naše djelatnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.