Mladen Mikijelj

Prvi veliki koncert Danice Crnogorčević u Crnoj Gori: Veselimo se u Nikšiću 8. maja

0
Interpretatorka etno i duhovne muzike, Danica Crnogorčević održaće prvi veliki, crnogorski koncert u nikšićkom Sportskom centru, 8. maja.

Iako je već i te kako proslavljena glasom i pjesmom u regionu, čak i šire, Danica Crnogorčević zvanično će prvi koncert u Crnoj Gori održati u Nikšiću. I te kako je spremna da u nikšićkom Sporskom centu zapjeva 8. maja i autorskim pjesmama, ali i interpretacijom tradicionalnih, izvornih numera oplemeni veče stanovnicima grada pod Trebjesom.

Nako dva beogradska koncerta u mts Dvorani, gdje je uživala poštovanje publike svih generacija, ali jednog muzičkg senzibiliteta, Danica će na prvom crnogorskom koncertu izvesti svoje, sada već poznate, hitove „Veseli se srpski rode“, „Marijo Slavna“, „Za život Srpske“, ali i kolaboracijsku pjesmu snimljenu sa Beogradskim sindikatom „Jedina Srpska“… Na repertoaru će biti i mnoge poznate, možda i neke zaboravljene, tradiconalne pjesme, kojima je Crnogorčević udahnula novi vokalni ukras.

U cijelom regionu se pronosi anđeoski glas i pjesma s porukom Božjom, ali Crnogorčević to ne doživljava kao svoj lični podvig.

– Pa iskreno ne gledam to kao lično svoj uticaj, nego Božiju promisao, izabrao moju malenkost da budem jedna od mnogih koja će svojim glasom proslavljati na prvom mjestu Njegovo Ime, a poslije i svoj narod iz kojeg potičem, a narod je to primio u svoja srca jer je prepoznao da im šaljem čistu ljubav iz svog srca kroz pjesmu – kazala je nedavno.

Ulaznice za koncert već su u prodaji na biletarnici SC Nikšić i SC Morača u Podgorici, kao i putem onlajn mreće e-tickets.me

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.