Protojerej Džomić o hapšenju Amfilohija: Ovoliko sveštenika nije privedeno još od 1948. godine

2

– Nije napravljen niti jedan prekršaj niti bilo kakvo krivično djelo. Služili smo službu sa početkom od 7 časova zbog toga da bi ispoštvali odluku Vlade i nadležnih organa o zabrani okupljanja građana. Za razliku od ranijih godina kada je služba bila u 9 sati i kada su tu bile hiljade ljudi, ove godine su bili samo mitropolit, nas dvojica sveštenika đakon pojci, čtečevi, monahinje i poslušnici. Znači niko izvan crkvenih struktura i osoblja. Policiji je bilo čudno zašto smo ljubili u ruku mitropolita. Pa ne možemo da služimo službu ako ne poljubilo mitropolita u ruku. Ne možemo mijenjati službu zbog naredbi ministartva uz svo dužno poštovanje tih resora, ispričao je protojerej Velibor Džomić.

Dodaje da su u policiji proveli nekoliko časova, “dali smo izjave a onda smo pušteni tako da ćemo biti obaviješteni o ishodu tog postuka, mada mislim da nema nikakvoga djela niti bilo kakvog prekršaja”.

”Tvrdim da od 1948.godine kada su na sahrani prote Andrije Dragovića u Zeti uhapsili osam sveštenika, da nije više sveštenih lica ulazilo u Centar bezbjednosti u Podgorici od tada do sada i to na veliki hrišćanski praznik – kazao je otac Velibor za „Novosti“.

2 Comments
 1. Buka komentariše

  U pravu je gos n Dzomic,uvazeni pop Nas…Naime,od 46 i nazovi sudjenja Preosvecenom Pop u,Vukojicicu,kom ne Opravdano nadjenuse nadimak Maca,nije bilo Vece nepravde do Danasnjeg dana…i tada Izmisljenim zakonima osudise kao Zlotvora imenovanog Vukojicica..a samo je Vrsio Ciscenje Srpskih prostora..mada pretezno od Zena i kojekog Djeteta,nasljednika Zlocinackih Komunista..tako i danas Mrske.ma Omrazene Vlasti Crnogorske..ne daju..kao zdravlje stite..Brane,zatiru,Pravo,mislim Svetosavlje..Uman je gos n Dzomic i zna da sve imabpocetak i svoj Kraj…p.s.Vratiti se Hristu Bogu..i ne cinit nista protivu Zivota Pastve…Lako..s Postovanjem

  4
  5
 2. Vraneska dolina komentariše

  И ово ће се звати јуче. Овакву бруку и срамоту могу правити само најгори синови најгорих комуниста. Мисле да је ово осветс за Литије.
  Народе памет у главу.

  9
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.