Proteklog vikenda 69 saobraćajnih nezgoda: Jedna osoba poginula, šest zadobilo teške, a 19 lakše povrede

0

Tokom proteklog vikenda, od 14. do 17. juna, na crnogorskim putevima evidentirano je 69 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dok je šest lica zadobilo teške, a 19 lica lake tjelesne povrede.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 130 prekršajnih prijava, izdali 1.010 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 20 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Slobode je lišeno 34 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od tog broja njih 24 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, osam vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, i dva vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Osam je lišeno slobode u Podgorici, pet u Danilovgradu, četiri u Nikšiću i četiri u Pljevljima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.