Propao ,,marš na Nikšić“ Tanje ,,udbašice“ i Anđele ,,stiskavice“

1

Piše: Jovan Markuš

Gromoglasno najavljivani ,, patriotski skup“ koji su duhoviti Nikšićani nazvali ,, marš na Nikšić“, po uzoru na fašistički Musolinijev ,, Marš na Rim“ iz 1922.g. Na kojem je učestvovao i odred crnogorskih fašista, je očigledno propao u polupraznom nikšićkom pozorištu. Medijskoj promociji skupa nijesu pomogli ni zapaljivi govori nikšićanke Tanje Knežević zvane ,,udbašica“ i pojačanja iz Budve Anđele Borilović zvane ,,stiskavica“.

Na medijskom izvještaju sa „skupa“ nalaze se samo fotografije govornika i bine, pa ostaje nepoznato koliko je ta „njihova“ Crna Gora dobila podrške za kandidaturu.

Logično je da se zapitamo da li ,, crnogorske patriote“ slave i one koji su zajedno sa fašistima marširali na Rim 1922. godine i one koji su slali telegrame zahvalnosti fašističkom vođi Musoliniju i nacističkom vođi Hitleru za vrijeme okupacije Crne Gore 1941. godine???

Kome je nešto nejasno samo neka pogleda fotografije onih koji su marširali zajedno sa fašistima na rim 1922.g. Na transparentu piše “Crnogorski fašistički borbeni odred “.

Foto: Istorijski institut ,,Luce“, Rim

Roma Piazza del Popolo: ritratto di gruppo di esponenti del Fascio di combattimento montenegrino.

1 Comment
  1. Pop Pera komentariše

    aj ne lažite više, četonje škrbave , u usta vas jebem.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.