Privedeni novinar Veliša Kadić: “Više sam se večeras isplakao, nego kad mi je otac umro“

0

Novinar i dugogodišnji dopisnik beogradskih “Večernjih novosti” Veliša Kadić priveden je večeras od strane policije tokom incidenata u Nikšiću.

On je priveden dok je pokušavao da fotografiše incidente, uprkos tome što su kolege skrenule pažnju policiji o kome je riječ. Nakon što je u CB Nikšić dao izjavu pušten je na slobodu.

“Više sam se večeras isplakao, nego kad mi je otac umro. Bila je stvarno situacija nevjerovatna, uostalom i vi ste svjedoci ovih nemilih događaja. Bilo je kao na ratištu, bili smo zajedno na Skveru gdje su poletjele kamenice, gdje su padali suzavci, više se nije znalo odakle puca”, ispričao je Kadić.

“Kada se sve nekako završilo i kad je dimna zavjesa nestala, sa kolegom Željkom Šapurićem, krenuo sam u ovom dijelu ulice Voja Deretića, kad smo primijetili da je uletjelo jedno rotaciono policijsko auto, potrčali smo da slikamo. Ja sam kao i vi slikao za svoju redakciju. Snimali smo tu jednu scenu kako dva policajca vuku jednog momka i on pokušava na neki način da se oslobodi. Međutim dok je trajala ta drama, odjednom je jedan od tih uniformisanih pod kacigom, više ne znam kako izgleda, izletio je i počeo da viče: ‘Ko ti je dao pravo da slikavaš'”, izjavio je Kadić nakon puštanja iz pritvora.

Priveden je iako je, kako kaže, imao jasno istaknutu novinarsku legitimaciju.

“Nijesam ni mogao da objasnim o čemu se radi, ščepali su me za ruke, gurnuli, rekli su: ‘Vodite ga'”, kazao je Kadić dodajući da su mu tražili da izbriše snimke.

Zatim su mu, kako tvrdi, sasuli biber sprej zbog čega i dalje ne može da otvori jedno oko.

Kako dalje tvrdi, nije bilo fizičkih udaraca, bili su korektni prema njemu, a istakao je da je bio i ponosan što je u društvu vladike i sveštenika, iako nije imao tu sreću da ih vidi.

Takođe je kazao da su mu izbrisali sve snimke sa telefona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.