Premijer planira obračun sa zaraćenim klanovima:Marković sprema svoj tim istražitelja

0

Premijer Duško Marković planira formiranje specijalnog tima istražitelja koji bi se bavio samo obračunom sa zaraćenim klanovima iz Kotora, potvrđeno je našm portalu. Taj tim bi bio formiran od iskusnim policajaca, a bili bi angažovani i neki provjereni kadrovi, koji su penzionisani, koji bi svojim iskustvom mogli da pomognu. Sve bi to funkcionisalo u okviru Uprave policije i tim bi bio zadužen za rasvetljavanje serije nerasvijetljenih ubistava poslednjih godina.
Na taj način, Marković želi da povrati kontrolu nad bezbjednosnim sektorom, kroz novu formu. Siguran je da će tim koji on sastavi dati i konkretne rezultate, i da će rasvijetliti neka od nerasvijetljenih ubistava. Time želi da pošalje poruku i svojim oponentima unutar same partije i sistema.
Formiranjem tog tima, Marković želi da pokaže da specijalno tužilaštvo, gdje on nema kontrolu, nema kapaciteta i znanja da se bavi ovako delikatnim stvarima.
Da se ovakav ili sličan scenario priprema, juče je potvrdio i sam Marković. Upitan da li misli da su formirani specijalni policijski timovi dovoljni, Marković je kazao:
“Vjerujem da ćete narednih dana svjedočiti našem novom pristupu i odluci Vlade. Nećemo žaliti angažovanje ljudskih resursa, novca koji nam je potreban da ovom izazovu stanemo na kraj. Nećemo bježati od odgovornosti za izostanak rezultata”, najavio je premijer.
Taj tim koji bi Marković formirao, odgovarao bi direktno njemu kao predsjedniku Vlade i drugim riječima to bi bio pandan sadašnjem specijalnom policijskom timu, koji je pod ingerencijama Milivoja Katnića. Marković, koji nije u dobrim odnosima sa specijalnim tužiocem, želi da pokaže da su njegovi kadrovi sposobniji od onih koji sada figuriraju na mjestima sa kojih treba da se vodi obračun s kriminalom. Ostalo je još samo da se pravno sve ro zaokruži, ali je izvjesno da dobijamo još jednu paralelnu instituciju unutar države.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.