Premijer i Vlada ne drže riječ: Mjesec dana ne smiju Milu da uzmu “majbah”

7

Tačno je mjesec dana prošlo od usvajanja Vladinog predloga za pokretanje postupka prodaje dva vozila “Mercedes Maybach” koji su u državnom vlasništvu, a predsjednik države Milo Đukanović se i dan-danas vozi jednim luksuznim automobilom koji mu je odavno trebao biti oduzet. Vlada Crne Gore nije u stanju mjesec dana da sprovede sopstvenu odluku i oduzme Đukanoviću skupocjeni “majbah”.

Prije mjesec dana je premijer Zdravko Krivokapić u video poruci zadužio Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da angažuje procjenitelja koji će procijeniti vrijednost vozila, kao i da oformi komisiju za prodaju vozila do naredne redovne sjednice Vlade.  Premijer je pojasnio da će nakon toga biti objavljen međunarodni javni poziv za učešće na javnom nadmetanju.

-Sredstva od prodaje ovih vozila biće uplaćena u budžet Crne Gore, a koristiće se za pomoć ugroženim građanima i unapređenje socijalne pravde u državi. Javni poziv će trajati osam dana a nakon toga će biti organizovana javna aukcija na kojoj će javno i transparentno biti izabran najbolji ponuđač- naveo je premijer Zdravko Krivokapić na Tviter nalogu.

Nakon Krivokapićevog zaduženja ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić pozvao je predsjednika Crne Gore da umjesto “majbaha” preuzme drugo vozilo. Takođe, Spajić je prethodne korisnike luksuznih “majbaha” pozvao da se jave Upravi za katastar i državnu imovinu oko preuzimanja alternativnih vozila Ili da se dogovore sa ministarkom prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnom Bratić ili ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem  koji su naslijedili veliki broj istih- napisao je Spajić na Tviteru.

Danas je tačno mjesec dana od donošenja ove odluke, a Ministarstvo finansija i socijalnog staranja nije ni formiralo komisiju za prodaju dva majbaha, a imali su rok od nedelju dana.

Takođe, jedan od prethodnik korisnika luksuznog majbaha- predsjednik Crne Gore ne da nije vratio vozilo i preuzeo alternativno, već je u izbornoj noći do Nikšića prevezen upravo majbahom od čije prodaje će novac biti iskoristišćen za pomoć ugroženim građanima i unapređenje socijalne pravde u državi.

Izgleda da nova vlast nije u stanju da predsjedniku države oduzme majbah i tako ispuni Krivokapićevo obećanje ili su se ipak odlučili na taktiku čekanja da se Đukanović smiluje i vrati vozilo.

ANB je dva majbaha krajem 2017. i početkom 2018. godine, za potrebe Mila Đukanovića i Duška Markovića, kupila za gotovo 1,2 miliona evra.

7 Comments
 1. Kontra revolucija komentariše

  Pa što bi im uzeli, platili su ih od svojih novaca, ahahahahaha !.
  U privatnoj banana republici je sve moguce !.

  35
  1
 2. Milica komentariše

  A Zdravko samo pazi da se ne zamjeri Milu, a obecanja koja je dao narodu je zaboravio

  38
  4
  1. Marko komentariše

   Pa oni nesmiju da Mili oduzmu vozilo.
   Iskteno to je sramota ato rade. Imaju preca i pametnija posla.

   20
   6
   1. Miloš komentariše

    Mili?! Vidi se da nisi naše gore list, nego bot (u pokušaju) iz druge države.🤣

 3. Mitar komentariše

  Milan K. bi to prvog dana uradio. Tog prvog dana bi i sve pohapsio, naplatio poreze, oduzeo nelegalno stečenu imovinu, nabavio vakcine i vakcinisao sve gradjane..Drugog dana više ne bi imao šta da radi.🤣

  33
  7
 4. tako stoje stvari komentariše

  Zdravkova riječ tvrda i vrijedi ko vrbov klin !

  30
  6
 5. trn komentariše

  Zasto to vise nikog normalnog ne cudi,vazno da je na direktorskim mjestima ostavio DPS kadrove koji su podjelili otkaze pristalicama nove vecine i sad ce prevarant pricati pricu da nema revansizma !Mrzim ovu vladu vise nego i jednu DrPS-ovsku i to je ono sto me najvise boli.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.