Mladen Mikijelj

Predstavnici UIP posjetili Opštinu Kotor: Produbiti saradnju između lokalnih i državnih inspekcijskih službi

0

Sastanci uoči pojačanog nadzora u ljetnjoj turističkoj sezoni nastavljeni su juče radnom posjetom direktorice Uprave za inspekcijske poslove Ane Vujošević i glavnog inspektora rada Srđana Simovića Opštini Kotor.

U ime Opštine Kotor sastanku su prisustvovali predsjednik Opštine Vladimir Jokić, potpredsjednik Nebojša Ševaljević, predstavnica Sekretarijata za preduzetništvo Vesna Pavićević, načelnica komunalne policije Vesna Balandžić, načelnik OB Kotor Miroljub Leovac, kao i predstavnik Službe za inspekcijske poslove Nenad Šćekić.

Sastanak je imao za cilj zajedničko planiranje aktivnosti tokom pojačanog nadzora u ljetnjoj turističkoj sezoni i produbljivanje saradnje između lokalnih i državnih inspekcijskih službi.

Tokom sastanka predstavnici ove opštine podsjetili su na izazove i probleme sa kojima se tokom svake sezone opština Kotor suočava, a tiču se, prije svega, brojnih butika koji na tržište stvaljaju robu koja je „kopija“ poznatih brendova, te na taj način krše prava intelektualne svojine. U nastavku razgovora, takođe je prepoznat kao problem kršenje zabrane rada nedeljom, te se, po riječima predstavnika Opštine, mogu naći pojedinci koji svoje prodajne objekte otvoraju i tokom ovog neradnog dana.

Na sastanku je dogovoreno je da će u susret ljetnjoj sezoni turistička inspekcija intezivirati saradnju sa inspekcijom sigurnosti pomorske plovidbe, te će vršiti zajedničke inspekcijske nadzore plovnih objekata u krugu Luke Kotor.

Prisutni su se usaglasili da saradnjom i koordinisanim aktivnostima sa pripadnicima policije i lokalnih inspekcijskih službi, na najbolji način zajedno mapiramo ključne probleme u ovoj primorskoj opštini, i na taj način što efikasnije djelujemo tokom inteziviranih nadzora u svim privrednim oblastima.

U duhu dobre saradnje koja je obilježila i sezone u godinama za nama, Opština Kotor će razmotriti mogućnost učestvovanja u plaćanju troškova za smještaj inspektora Uprave za inspekcijske poslove koji će tokom pojačanog inspekcijskog nadzora boraviti na Primorju, čime je nastavljena saradnja sa opštinskim vlastima u cilju stvaranja povoljnog ambijenta za realizaciju uspješne sezone.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.