“Pravda” Haškog suda: Karadžiću doživotna, Oriću, Tačiju i Haradinaju sloboda!

“Pravda” Haškog suda: Karadžiću doživotna, Oriću, Tačiju i Haradinaju sloboda!

Ratni predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je danas u Hagu na doživotnu robiju.

– Zločini koje je počinio “neviđenih razmjera i brutalnosti”. Karadžić je kriv za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja – navedeno je u konačnoj presudi Karadžiću, koje je izreklo vijeće političkog suda.

Karadžić je prije tri godine osuđen na 40 godina zatvora za iste zločine, a kazna je sada, nakon žalbenog postupka, preinačena i povećana na doživotnu.

Uoči presude, Vijeće Mehanizma za krivične sudove odbilo je niz žalbi Karadžića, a među njima i žalbu Karadžića na dužinu kazne.

Related posts

1 Comment

  1. Nikica

    Karadzicu Viteze i Prince Srpstva svekolikog! Ti si Crnogorac, Crnogorska zemlja te rodila, Srpsko mlijeko te zadojilo… I kad je najteze bilo , kad je prokleti zapad nasrnuo na srpske zemlje i nejac, ti si branio slavno, prkosno i ponosno svoj rod, svoju krv! Svoju Vjeru Pravoslavnu! Neka su ti srecne rane i neka ti je srecna nepravda, koju ti dusmani nanose! Jer tako ce samo da te uzvise, da te ovjencaju vjecnom slavom mucenika za Pravdu i Istinu! Slava tebi Radovane! A Sud je samo jedan, Boziji, i on je jedini bitan! A Pred Bogom Radovane, ti si Vitez i Junak! Slava Republici Srpskoj! Slava Radovanu Karadzicu!

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *