Prava: Milačić uhapšen ispred Hrama

0

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić priveden je u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica jer je prolazio pored Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, nešto posle 10:00h, u periodu kada nije propisana zabrana kretanja i kada je veći broj građana, kao i svakog dana, prolazio tuda.

Nakon što su mu službenici Uprave policije prišli i zatražili od njega dokumenta, kako bi ga legitimisali, obavijestili su ga da će biti priveden u prostorije Uprave policije, a zbog, kako su naveli, kršenja naredbe.

Prava Crna Gora podsjeća da je naredbom Nacionalnog koordinacionog tijela od 22. marta određeno da se u vjerskim objektima vjerski obredi obavljaju bez prisustva vjernika, ali nijednom naredbom nije određeno da vjernici ne smiju prolaziti pored vjerskih objekata.

Vladajući režim koristi izrečene mjere za obračunavanje sa političkim protivnicima, a privođenje Predsjednika Prave Crne Gore, kao i u mnogim slučajevima poslednjih dana, predstavlja najotvoreniju diktaturu nad građanima Crne Gore, režima koji u neproglašenom, a očigledno prećutno uvedenom vanrednom stanju, gazi Ustav i zloupotrebljava donešene naredbe radi zastrašivanja i borbe sa slobodnim ljudima i slobodnom Crnom Gorom.

Prava Crna Gora najoštrije osuđuje nezakonito privođenje Marka Milačića i svih drugih građana i poziva međunarodne institucije da spriječi neustavno ponašanje represivnih organa crnogorske vlasti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.