Prava Crna Gora: Presuda DF-u poziv na bunu protiv dahija

0

Prava Crna Gora najoštrije osuđuje današnju sudsku presudu liderima Demokratskog Fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću povodom navodne umiješanosti u slučaju “Državni udar”.

Na Dan pobjede nad fašizmom demonstriran je nevidjeni duh fašizma i njemu svojstvene propagande. Svakom iole zdravorazumnom čovjeku, koji je u prethodne tri godine pratio slučaj, je bilo jasno da se radi o politički montiranom procesu a koji je za cilj imao, osim napada na Demokratski Front, sasvim sigurno i destabilizaciju cjelokupne opozicije.

Podsjećamo da se optuženima u slučaju “Državni udar”, među kojima su u opozicioni lideri, presudilo, između ostalog, i na bazi izjava Specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji se svojevremeno pozivao i na “talik junački”, ali i na Boga kao svjedoka. Istovremeno, mogli smo vidjeti i apsurdne tvrdnje da su “opasnu” terorističku grupu činili “babe i đedovi” koji su navodni napad trebali izvršiti, između ostalog, praćkama, a oružje sakrivali, kako reče Tužilac, na dnu jezera.

Prava Crna Gora smatra da nakon određenih prvostepenih petogodišnjih zatvorskih kazni liderima Demokratskog Fronta, otpor režimu Mila Đukanovića mora ući u radikalnu fazu, u suprotnom, možemo svi stati u red za spuški zatvor kojim rukovodi DPS. Borba protiv tridesetogodišnjeg režima je postala borba za goli život i elementarnu slobodu.

Prava Crna Gora ovu presudu doživljava kao otvoreni poziv na radikalne metode jer su očigledno sve granice pređene. Pozivamo sve slobodne segmente društva na hitnu mobilizaciju sa ciljem organizovanja masovnih protesta, ali ne protesta koje liče na karnevalske predstave i vikend šetnje, već protesta sa jasnim i beskompromisnim ciljem, uz vrhunsku organizaciju, konačnog svrgavanja režima sa ulice. Baš onako kako je i Đukanović došao na vlast prije tri decenije. Stoga, jedino što nam ostaje jeste buna protiv dahija”, navodi se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.