Pozdrav od Kineza preko EU

1

Piše: Saša Dr.Đurović

Nema nagovještaja da će me premijer poslušat pa otić u cuce u mirovinu. Neka neće. A ako obeća da će probat da shvati da je premijer glavno zanimanje u svakoj državi, a gle čuda on ga opošljava, pa ako krene da se ponaša u tom smjeru evo neka ga tamo, u stolicu. Ne mora u cuce nazad ultimativno. Do tad, krajnje dobronamjerna sugestija je i dalje na stolu. Dobronamjeran predlog i za premijera i za narod, da počinu jedno od drugoga. Profesor da dane od pritiska a narod od profesorove pasivnosti i iznevjerenih obećanja. Nek proba s onim prvim do sebe. Prvoga do sebe da proba, onoga što ga „istina živa“ zove Čaplin. Ne čita niko neznavenike tipa „istina živa“ pa ni ja, ali kad ga imenova sa „Čaplin“ bi nekako ružno.

Čaplin je legendaran, pa je rogobatno ga svrstat u bilo kakav asocijativni context, persosnalno, u CG osim, onog profesionalnog komediografskog. „Živa istina“ je aludirao na dopremijerov hod, a Čaplinov štap vrijedi više no svi oni. A onda lijepo se nametnu „živa istina“ jer.. Reče dopremijer da nije u redu da im EU ne da odriješene ruke po pitanju zakona o tužilaštvu pa ne mogu nikog procesuirat. Koliko juče se hvalio sa nekakvih 68 procesuiranih!? Čuvara plaže u zimskom periodu.. Na velje ribe bi krenuo dopremijer izgleda. Ma ajde, kad se toga samo sjetio? Pa je EU bila izgovor. Pa eto kad se nametnu „živa istina“ on je gaovica, nek proba od njega. Bilo je tu nekakvih para, donacija, od onoga iz ministarstva odbrane pa guraj. Da se pogura dopremijer ako profesor planduje već.

Dopremijer je mlađi, prepun ambicije. Da li i ISTINSKE volje? Pa do tad, ajd jedna lekcija, mada ništa u životu nema džabe ali ako je u korist demokratske CG ajde de. EK se jako protivila davanju ekonomskog državljanstva u CG, no se Đukanoviceva vlada oglušila pa ga je turila mnozini. Najpoznatiji je Taksin od Tajlanda. Pa čekajte, nije mišljenje ek Biblija, nego mišljenje samo, ili ajde, sugestija, a država iole ozbiljna, sa premijerom, iole ozbiljnim, sugestiju može prihvatit ili ne. Moraju znat i premijer i onaj do njega, ako se bespogovorono prihvati svako mišljenje EU, čitaj, ako se skinu gaće na prvom koraku, očekujte red iza. I bi tako. I zakon o državljanstvu se malo pošenu da popričeka. I ako se išta moglo naučit od prethodnih vlada u CG onda je to da je politika sila. Ovi novi to nijesu naucili. I onda, tzv. „spin“ je to pujdanje, i te istorijske podjele, ako ih je uopšte bilo, a veli baba da jes’. Veli, ko su ovi komite? Ne znam baba, ne bavim se ja tim, mala je to politika.. A baba dodaje „A vele da iG ima da se zovu šemsudin, pa adnan, pa miljazim.. a komita je bio striko Zaviiiša.. i Veeeso.. i Nikooola, i Raaade rođak mu..“ dodaje baba. E ne znam ti baba ništa o tome.. ALI, baba zna, pamti baba, prešla 90.. pamti .. A ja zapamtio kad već pomenu baba, kad je Adem Ljajić igrao za Srbsku reprezentaciju, pa kad ga je Mihailović sklonio jer nije htio da pjeva Srbsku himnu. Rekao sam prijatelju koji je prijatelj Mihajloviću „reci tome čojeku, da je taj mali pošten. Ne pjeva himnu jer ne doživljava Srbiju kao svoju državu. I to je njegovo pravo!

Znači, nek selektor poštuje njegovu iskrenost! A ne da ga miče iz reprezentacije.“ Podsjeti me ova babina priča na tu epozodu. Pa se sjetih, u Njemačkoj kad bijah, asimilirani svi gotovo, i svi su Njemci. Deklarativno. Pa onda, jedan Mesut Ozil reprezentativac Njemačke, eeeeej, kakva počast. Ali, onda, slikao se sa Erdoanom i rekao da je to njegov predsjednik. Sklonili ga „panceri“ iz reprezentacije, automatski. Opet naopako. Umjesto da su poštovali to što je čovjek bio pošten pa rekao šta misli. Ko razume shvatiće.

P.S

Do tad, EU je odbila da pogura CG u vezi kredita prema Kini. Ista ona EU koja daje mišljenje svako malo, kako da se ponaša nova vlada. Ma ajde?! Pa što ne poguraju malo rad vlade, malo finansijski za početak? Velji prijatelji iz EU!? Umjesto toga CG je od juče i zvanično u dužnickom ropstvu. Avlije pune behara.. Šaljem ti pozdrav preko ( EU) drugara. Zapjevali brunclik Kinezi. Šta da radi ovakva vlada? Malo su dva ministra koji imaju stav, onaj čiju ostavka traži nekakva Božena?! I stav pokazuje ministarka Bratić. Ostali pričaju prazne priče. To više niđe ne prolazi. Fakat.

 

1 Comment
  1. Bruda komentariše

    Odlican tekst.Ozbiljan.Ko umije da cita izmedju redova 1.komite su semsudini a bili rade nikola zavisa.Kako sad to i zbog cega.2. Ljajic i Ozil posteni jer su intimno turci.Odlicna asocijacija.Ko razume shvatice.3.pod kinesku kapu od juce je cg.Ziva istina.Kteni abazovicu taman od sukovica evo ti centriro Gdin Durovic na volej.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.