Potvrđena optužnica protiv Brkovića, njegovih sinova i Popovića za krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi

0

Njih četvorica terete se za produžena krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i zloupotreba ovlašćenja u privredi putem pomaganja i krivična djela pranje novca i pranje novca putem pomaganja

Vijeće Višeg suda u Podgorici je, rješenjem od 12. juna, potvrdilo optužnicu od 29. decembra prošle godine, koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv sada optuženih Dragana Brkovića, njegovih sinova Borisa i Bojana Brkovića, kao i Milića Popovića, za produžena krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i zloupotreba ovlašćenja u privredi putem pomaganja i krivična djela pranje novca i pranje novca putem pomaganja.

„U postupku koji je prethodio podizanju optužnice, na nivou osnovane sumnje, je utvrđeno da su optuženi, u periodu od septembra 2017. do decembra 2019. godine, prilikom izvršenja plana reorganizacije privrednog društva ‘Vektra Boka’ AD Herceg Novi, kao odgovorna lica u privrednom društvu, zloupotrijebili svoja ovlašćenja, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za druga pravna lica i da su sredstva kojim je društvo raspolagalo, u visini od 5.075.346,19 eura, koristili protivno njihovoj namjeni i tako grubo povrijedili ovlašćenja u pogledu upravljanja, raspolaganja i korišćenja imovinom, a da su optuženi D.B., B.B. i B.B. izvršili i pranje dijela novca, koji je pribavljen kao protivpravna imovinska korist zloupotrebom ovlašćenja“, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.