Poslao oficira da slavi Oluju, priznao Kosovo, pa mu smeta što ga Srbija kritikuje

Poslao oficira da slavi Oluju, priznao Kosovo, pa mu smeta što ga Srbija kritikuje

Komentarišući hajku koju dio medija i visokih zvaničnika Srbije u posljednje vrijeme vodi protiv Crne Gore, predsjednik države Milo Đukanović, u intervjuu za Javni servis, kaže da ne razumije zašto Srbija otvara druge frontove u regionu, da bi skrenula fokus tamošnje javnosti sa epiloga pitanja Kosova.
“Ne razumijem, zato što ćete, kada se taj epilog dogodi morati da oporavljate odnose sa onima sa kojima ste ih u međuvremenu pokvarili, vjerujem bezrazložno” – kaže Đukanović uz opasku da je taj epilog, zapravo, formalizacija onoga što se dogodilo 1999. i da je o tome razgovarao i sa Tadićem i sa Vučićem.
Kao jedan od činilaca aktuelne kampanje protiv Crne Gore, Đukanović navodi “uviijek živahni srpski nacionalizam” i lidere ovdašnjih prosrpskih partija koji, osim političkih interesa, “imaju izdašne finansijske aranžmane” sa Moskvom i Beogradom.
Predsjednik Đukanović smatra da Srbi nijesu ni za šta uskraćeni u Crnoj Gori. Optužbe patrijarha Irineja o položaju Srba u Crnoj Gori smatra komplimentiranjem NDH i poluvjekovnom robovanju Otomanskom carstvu i ukazuje da SPC prekograničnim eparhijama “čuva infrastrukturu Velike Srbije” za neka vremena slična onim iz vremena “sramotne Podgoričke skupštine”.
Konačno, kao motiv napada na Crnu Goru vidi i predstojeći popis, za koji lideri prosrpskih stranaka traže novac iz Beograda, kako bi vodili kampanju za što veći broj građana koji će se izjasniti kao Srbi.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *