17. 11. 2018. - 10:32

FLEŠ

Poslao oficira da slavi Oluju, priznao Kosovo, pa mu smeta što ga Srbija kritikuje

Komentarišući hajku koju dio medija i visokih zvaničnika Srbije u posljednje vrijeme vodi protiv Crne Gore, predsjednik države Milo Đukanović, u intervjuu za Javni servis, kaže da ne razumije zašto Srbija otvara druge frontove u regionu, da bi skrenula fokus tamošnje javnosti sa epiloga pitanja Kosova.
“Ne razumijem, zato što ćete, kada se taj epilog dogodi morati da oporavljate odnose sa onima sa kojima ste ih u međuvremenu pokvarili, vjerujem bezrazložno” – kaže Đukanović uz opasku da je taj epilog, zapravo, formalizacija onoga što se dogodilo 1999. i da je o tome razgovarao i sa Tadićem i sa Vučićem.
Kao jedan od činilaca aktuelne kampanje protiv Crne Gore, Đukanović navodi “uviijek živahni srpski nacionalizam” i lidere ovdašnjih prosrpskih partija koji, osim političkih interesa, “imaju izdašne finansijske aranžmane” sa Moskvom i Beogradom.
Predsjednik Đukanović smatra da Srbi nijesu ni za šta uskraćeni u Crnoj Gori. Optužbe patrijarha Irineja o položaju Srba u Crnoj Gori smatra komplimentiranjem NDH i poluvjekovnom robovanju Otomanskom carstvu i ukazuje da SPC prekograničnim eparhijama “čuva infrastrukturu Velike Srbije” za neka vremena slična onim iz vremena “sramotne Podgoričke skupštine”.
Konačno, kao motiv napada na Crnu Goru vidi i predstojeći popis, za koji lideri prosrpskih stranaka traže novac iz Beograda, kako bi vodili kampanju za što veći broj građana koji će se izjasniti kao Srbi.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *