Portparol Milorada Dodika odgovorio Abazoviću: Ne postoji republika BiH, ne postoji dan BiH!

6

Gospodine Abazović, da li ovo znači da vi smatrate da Republika Srpska, njeni građani i institucije ne zaslužuju poštovanje, poručio je portparol člana predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, Radovan Kovačević.

“Bilo bi dobro da znate da ne postoji republika BiH, da ne postoji dan BiH, niti bilo koji praznik BiH. Tako biste već pokazali poštovanje”, naveo je Kovačević.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović sinoć je saopštio da crnogorska vlast nije čestitala Dan Republike Srpske.

6 Comments
 1. Serdar komentariše

  Sto se mene tice, neka je vjecna Republika Srpska

  32
  1. Sasars komentariše

   Ovaj dodikov poltron je dok je bio u
   Lagumdžijinom SDP-u Republiku Srpsku nazivao
   Republikom Šumskom i o njoj pričao sve najgore

   1
   8
 2. roberto komentariše

  Tvoj Komentar
  To je četnik iz
  genocidne tvorevine,eh
  kada bi srbenda znao šta
  je genocid.,po*išam se
  na vas genocidaši.

  27
  1. NikšićGolijaKiM komentariše

   @Roberto
   A ti znaš šta je genocid a šta je zločin?
   Ajde prosvijetli nas pa nam ti objasni šta je genocid?
   Da li je genocid ono što su radile ustaše i balije tokom prvog i drugog sv. rata pa potom u poslednjem onom građanskom ratu?
   Hajde navedi šta se po međunarodnom pravu može tretirati kao genocid, aonda navedi đe to Srbi počiniše genocid a ja ću navesti vaših 10 genocida nad Srpskim narpdom?
   Nemoj samo da pričaš bez argumenata i činjenica već navedi činjenice đe je počinjen genocid od strane SRBA?
   Ovo što je neki politički sud formiran od strane GBR proglasio genocid to je politički sud čiju presudu nijesu prihvatile UN a kad je UN nijesu prihvatile, znači da je ta presuda politička a nikako presuda koja je donesena po međunardnom zakonu, jer međunardni zakon poznaje šta može biti genocid a šta zločin, inače da je taj sud koji je formirala GBR donio presudu koja se ne može pobiti da je ta presuda sadržala one stavke koje su propisane po zakonu o genocidu UN bi priznale taj zločin kao genocid. Druže, genocidaši iz prvog i drugog sv. rata su na tvojoj strani i znamo mi dobro ko su genocidaši i zločinci kakvih niđe ne bi na kugli zemaljskoj koji su jedini imali konc logore za djecu bagro fašisička i genocidna raso!!!
   https://www.youtube.com/watch?v=FTxetL2ihaw

   20
  2. Q komentariše

   Abazovicu ti si konj a R.Srpska ima pravo na svije praznike a ti nemas pravo da govoris u ime svih vecu ime 4%.

   10
 3. NikšićGolijaKiM komentariše

  BiH je federacija sastavljena od dva etinteta Abazoviću i oba entiteta imaju pravo na svoje praznike ! Republika Srpska je i član skupštine evropskih regiona. Republika Srpska ima i svoja predstavništva u inostranstvu… Kad čestitaš neki praznik u BiH onda četitaš ponaosob etintetima a ne BiH Abazoviću. Dejton je potpisan i to je dovelo do mira i priznat je od svih u svijetu. Sad što hoće Bakir i kompanija da poništavaju Srbima praznike to je njihova samovolja, bezobrazluk i mržnja Abazoviću! Zna se šta je Republika Srpska a šta fedreracija kojom upravljaju “bošnjaci i hrvati i na kojim je osnovama opstala ta takva BiH. Zar ti hoćeš Abazoviću da prekrajaš Dejton jer tako kaže Bakir da treba?! Ti Abazoviću ako hoćeš da poštuješ zakon, moraš da čestitaš Srbima u RS njihov dan inače radiš suprotno zakonima CG i onda kršiš zakone i naš odnos prema komšijama! Taj dan Republike Srpske (9 januar) je bio i ranije kao praznik i niko se nije bunio, a onda Bakiru palo napamet da ga on ukine jer mu se ( misli on) može. Dritane, ti i ta “expertska” vlada kršite sve što se kršiti može, stali ste na jednu stranu i radite protiv Srba u Republici Srpskoj i BiH. Možete još malo, ali ni to neće vječno… počeli ste tako što ste uzeli sva prava DF-u i ZBCG da učestvuju u vlasti a sad nastavljate da vi dajete sud o Republici Srpkoj i njenim praznicima… pa kažete da je za vas BiH republika kao da ona nije fereracija dva ravnopravna etinteta u BiH?! Ta dva dva etinteta su potpisala Dejton i Republika Srpka se odrekla 20% i više svoje teritrije jer je u trenutku potpisivanja Dejtona držala preko 70% teritorije u BiH samo da bi došao mir… i vi sad hoćete da im uzmete i ono što SRPSKI narod želi tj. njihov praznik!!! E pa Dritane i vi iz te “expertske” vlade pošto vam sve SRPSKO smete bilo đe da je i u Srb i u RS i u CG i za sve imate neke priovore kao što ođe imaste oko DF-a i ZBCG jer su oni predstavnici SRBA u CG samo pokazujete šta zaista mislite o SRBIMA , mada nas to i ne zanima šta ko misli o nama već nas zanima naše pravo i da budemo ravnopravni i u CG i u BiH što očito nijesmo!!! Ako ne promijenite ovakav vaš kurs koji je nepravedan i krajnje podmukao i podao, onda morate i snositi svoje političke posledice. E stoga još ovo malo možete voditi vašu podmuklu spoljnu i unutrašnju politiku jer ničija nije gorela do zore… a sa zorom svanuće!!! SVIĆE, SVIĆE!!! Tik-tak, tik-tak…

  19
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.