Porodica Vilotijević u centru pažnje: Kićunova kćerka vođa narko bande

0

Novosađanka Jelena Vilotijević Lalušić (27), kćerka Kićuna Vilotijevića, uhapšena je pod sumnjom da je jedan od vođa grupe koja se bavila prodajom droge. Njoj i dvojici maloljetnika za koje se sumnja da su bili dio organizacije, nije određen pritvor, dok su u pritvoru zadržani Jelenin suprug, Mladen Lalušić (21), ali i D. M. (45) i D. M. (21) koji su takođe uhapšeni istog dana.
Jelena nije ostala u pritvoru samo zbog toga što ima bebu od četiri mjeseca, rekli su iz novosadskog Višeg tužilaštva.
Grupi se pripisuje trgovina narkoticima i nelegalno držanje oružja, pošto je policija pronašla 20 kilograma droge i 10 ručnih bombi, ali i opremu za gajenje marihuane, kao i jednu lovačku pušku koju je policija pretresom pronašla dan pre hapšenja grupe.
Vilotijević Lalušić je inače ćerka pokojnog Kićuna Vilotijevića, Novosađanina koji je važio za glavnog bosa crnogorskog porijekla u Novom Sadu devedesetih godina, a koji je ubijen 1999. godine. Ona je i sestra Filipa Vilotijevića, ubijenog 2015. godine u sačekuši na Paliću.
Ona je odranije poznata policiji, a prije nekoliko godina prijavljivana je zbog obijanja automobila, ali i je iste godine i skrivila jednu saobraćajnu nezgodu, zbog čega je osuđena na novčanu kaznu.
Sukob Radulovića i Vilotijevića datira još iz 1986. godine, a poslednji vatreni obračun u kom su na jednoj strani učestvovali pripadnici jedne, a na drugoj druge porodice dogodio se više od 20 godina kasnije, 2008. godine. Sve je počelo u Nikšiću, kada su na ulici iz kola, Radulovići navodno zapucali na Vilotijeviće, zbog čega su trojica Radulovića služila dugogodišnje kazne zatvora. U pucnjavi je ubijen Zoran Vilotijević, a na suprotni tabor vatru je uzvratio Kićun, otac Filipa, Stefana i Jelene.
Deset godina kasnije, smrt Zorana Vilotijevića je osvećena, pošto je Milan Lezo Vilotijević u sačekuši u Nikšiću sa 15 metara iz automatske puške ubio Slavka Radulovića. Milan je bio rođeni brat ubijenog Zorana i Kićuna Vilotijevića. Još 11 godina kasnije, ranjen je Milanov sin, Marko Vilotijević, a jedan momak koji je bio sa njim je ubijen u obračunu. Zbog ranjavanja Marka Vilotijevića na pet godina zatvora osuđen je Srđan Radulović, sin ubijenog Slavka. Ranjeni Marko sin je Milana Leza Vilotijevića koji je ubio Srđanovog oca i koji zbog toga služi dvadesetogodišnju kaznu. Sudilo se i Marko, zbog pokušaja ubistva Miloša Radulovića, ali je oslobođen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.