Policija lupala na vrata sveštenika u Ulcinju: Odbio sam da ostanem u stanici, moje mjesto je s narodom!

0

Ispred hrama Svetog Nikolaja u Ulcinju okupio se narod kako bi pružili podršku svešteniku Siniši Smiljiću, kojem je jutros u ranim jutarnjim časovima policija došla na vrata parohijskog doma kako bi mu uručila poziv za saslušanje zbog održane litije u Baru.

„Jutros oko 5 časova službenici policije lupali su na vrata moje porodice u parohijskom domu gdje sam smješten. Tu su bila i moja djeca, koju je policija probudila, istraumirala da bi mi uručili poziv u svojstvu pozivanja građana na saslušanje, a koja se tiče održane litije juče u Baru, kazao je sveštenik Siniša Smiljić.

On je dodao da ima informaciju da su sveštenici iz Bara, takođe, privedeni u policiju.

„Ja sam bio na saslušanje, htjeli su da me zadrže. Policija nije htjela da mi kaže da li sam lišen slobode. Rekli su mi da moram ostati u kancelariji, međutim ja sam to odbio i napustio sam prostorije. Došao sam ispred hrama gdje se trenutno okuplja vjerni narod koji želi da da podršku meni i našij Crkvi. Zato vas pozivam da svi ovom momenta pokažemo ko je vjera a ko nevjera, kazao je on.

Nećemo dozvoliti, dodao je on, da policija privodi sveštenike kao najgore kriminalce na pravdi Boga.

„Bojim se da neće tek tako lako proći ova nepravda koja se sprovodi nad SPC, i nad svim svim onim što je srpsko. Ovo je obračun sa SPC i MCP koja je iznjedrila Crnu Goru, zaključio je sveštenik Smiljić.

https://www.facebook.com/parohijaulcinjska/videos/612792859334915/?d=n

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.