POGUBNI AMATERIZAM

2

PIŠE: SIBIN

Nikakav problem ne bi bio da je bivši ambasador promjenio bravu na zalemljena vrata svoje podzemne garaže, ali, učiniti tako nešto na vratima kabineta u Vatikanu, više je od diplomatskog skandala.

Takvom skandalu konkurisao dovitljivi taj Pajović či, koji odbio da preda ključeve, karticu i pečat, a neko vrijeme ni automobil jurcajući u njemu oko zgrade ambasade u dalekoj nam Kini.

To kako sebe intimno doživljava Katnić, da li čak i kao samu reinkarnaciju Gautame Bude, njegova je stvar, ono što zabrinjava jeste činjenica da takva parapsihološka pojava jeste ništa manje do vrhovni državni tužilac.

Ako EU ima, eventualno, neke zamjerke a sve povodom metode njihovog skidanja sa funkcija, onda je problem do EU, jer ove pojave sa diplomatijom i tužilaštvom vaistinu imaju tačno onoliko dodira koliko i neksan Daka sa ekonomijom, koju bi da „vaskrsne“ baš u Nikšiću, postindustrijskom gradu ili groblju fabrika koji je to postao zahvaljujući tranzicijama i privatizacijama, dakle: posleratnim procesima koji su bili u potpunosti u znaku bezočnih pljački.

Svakog dana otkrivamo da su ovu zemlju vodili – bahati amateri, a u prirodi je amaterizma da sebe ludo precjenjuje!

To je bila ekipa koja nije u stanju da razumije kako u osnovi ništa ne razumije, što je slučaj sa penzionisan vaterpolistom Janovićem, koji pita kakvo su zlo uradili ti ambasadori pa ih vlada sada opoziva.

Pa, Janoviću, kad bi jednom kojim slučajem izronio, možda bi i dokučio da promjena vlasti podrazumijeva potpunu administrativnu promjenu, kao što je dolaskom na čelo SAD-a, Tramp promijenio osamdeset ambasadora.

Što, opet, niko nije čitao u znaku nekakvog revanšizma, i, još bitnije: ovdje se ambasadorka SAD nije na njihovu bruku zabarakadirala…

2 Comments
 1. Delta City komentariše

  Ovaj bivsi vaterpolista Janovic, pa onaj Popovic tkz “liberal” iniciraju pitanje, jesu li oni slucajnost, ili vaterpolistima popije voda pamet pa su intelektualno znacajno hendikepirani.

  11
 2. Kotor komentariše

  @ Delta City
  Vaterpolisti su pametni momci, ova dva retarda su izuzetci.

  12
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.