Pogledajte prebijanje Ognjena Mijatovića iz DF-a!

2

Režim je sinoć širom Crne Gore još jednom potvrdio našu tezu koju godinama ponavljamo, i na koju godinama upozoravamo, da se Crna Gora nalazi na ivici građanskih sukoba, saopšteno je iz DF-a.

Kroz zloupotrebu Uprave policije, naša država se odavno nalazi u zoni aparthejda.

Prekoračenja ovlašćenja od strane pripadnika UP, na žalost nisu ništa novo, baš kao i primjena prekomjerne upotrebe sile prema svojim građanima koji su mirno iskazivali svoj protest zbog hapšenja Vladike Joanikija i ostalih sveštenika.

Sinoć je u Pljevljima prebijen Ognjen Mijatović (1999) član PzP i DF. Snimak njegovog prebijanja, dostupan je javnosti, gdje se jasno vidi da mladića krvnički tuče više pripadnika UP, koji ga čak nisu mogli ni oboriti, i koji je hrabro i dostojanstveno izdržao torturu uniformisanih batinaša. Na žalost, ovakvi snimci nas podsjećaju i na prebijanje Nikole Bajčetića, Dušana Kneževića, Velimira Erakovića i mnogih drugih članova i funkcionera DF-a iz 2015. godine kada je režim takođe brutalno, gazeći Ustav i osnovna ljudska prava, zloupotrijebio Upravu policije i pustio svoje krvoločne uniformisane kriminalce da batinaju narod po ulicama.

No batina ima dva kraja, a poznato je da se u Crnoj Gori ništa lako ne zaboravlja. Ponos i čast stanuju i dalje u dušama poštenih patriota koji se bore za svoju državu drugačije, ne puneći svoje džepove, pa će se i ovi slučajevi iz 2015-te god kad tad ponovo otvoriti.

https://www.facebook.com/vijesti.me/videos/574046836568352/?

Prebijanje Ognjena Mijatovića, pokazuje kako je vrlo lako ukaljati svoju uniformu i sve moralne vrijednosti, a prije svega ljudske, koje bi trebalo da posjeduje jedan pripadnik UP. Trovanje sopstvenog naroda suzavcima i bojnim otrovima, samo zato što drugačije misle I štite svoju vjeru, pokazuje i to da se pojedini policajci izgleda ne boje Boga.

To što je mladić Ognjen Mijatović dobio potres mozga, vjerujemo da puno i ne zanima policajce koji su ga tukli. Njima je samo važno da su uzvršili naređenje pretpostavljenog, a ne razmišljaju o posledicama i o tome šta će sa njima biti kada sve ovo bude gotovo, a kraj je blizu.

Posebno je zastiđe reakcija Savjeta za građansku kontrolu rada policije, koji su opravdali prebijanje Mijatovića. Zakon je vrlo jasan, i u njemu se navodi da lice nakon izvršenja krivičnog djela, ukoliko ne pruža otpor pri hapšenju, ne smije biti podrvgnuto primjeni sile od strane pripadnika UP, što je svakako logično da Mijatović nije mogao ugroziti 15 policajaca, već su mogli mirno da ga privedu. Naravno, jasno nam je da je ovo tijelo ucijenjeno od strane Uprave policije i da mora njima da služi. Zato će se DF posebno pozabaviti Savjetom čim demontira ovaj truli I kriminalni režim. Ko god nije radio po Zakonu, neće biti pošteđen.

Demokratski front je danas uz Ognjena Mijatovića i njegovu porodicu. Ognjen je heroj sa kojim treba da se ponosi cijela CG.

DF obavještava javnost da će Predsjednik PzP Nebojša Medojević obavijestiti sve svoje međunarodne partnere o novoj brutalnosti režima Mila Đukanovića prema građanima, i tražiti hitne reakcije kako bi se ove kriminalne aktivnosti prema nevinim ljudima odmah zaustavile. Jasno je da je režim na koljenima, i da su ovo njihovi poslednji trzaji.

2 Comments
  1. Buka komentariše

    Pomislih da je vjezba..reko,Skici neko Svinjce..Milicija Vjezba..kad ono Mladocetnik..Nije svinjce..p.s.Nikad luca Kovacevic Save nece ugasnut Sotonskim mrakom,cetnickih junosa…Neretva nije daleko za podsjet…Tara je tu Nasa…zaustavite se,Uljudite nadasve..

    6
    45
  2. Traktorist komentariše

    Bravo za profesionalnost policije, ruglo ljudi i naroda sramotu pendrečiti nemilosrdno

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.