Podnio ostavku u Odboru: Knežević zbog oduzetog pasoša ne može na sjednice

Podnio ostavku u Odboru: Knežević zbog oduzetog pasoša ne može na sjednice

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević podnio je ostavku na mjesto u Odboru za međunarodne odnose jer mu je onemogućeno da putuje u inostranstvo. Knežević tvrdi da će zbog toga napustiti i delagaciju u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSSE). Prvostepenom presudom Višeg suda Knežević i Andrija Mandić (DF) osuđeni su na po pet godina zatvora u slučaju poznatom kao “državni udar”. Njima su tokom sudskog procesa oduzeti pasoši. O Kneževićevom zahtjevu raspravljaće se na sjutrašnjoj sjednici Administrativnog odbora, koji je zadužen za imenovanje članova skupštinskih radnih tijela.

“Već duže vremena razmišljam o napuštanju Odbora za međunarodne odnose i PSSE, jer mi je oduzimanjem putnih isprava, onemogućeno da kao član delegacija Skupštine saopštim naše stavove na relevantnim međunarodnim adresama. Podsjećam da mi je prošle godine nakon nastupa na sjednici PSSE gdje sam govorio na ruskom, ne samo oduzet pasoš, već zabranjeno napuštanje Podgorice”, kazao je Knežević.

Knežević i Mandić su na zatvorske kazne osuđeni u maju, a njihovi advokati najavili su žalbe Apelacionom sudu. Čelnici DF-a su među 14 osuđenih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *