Podignuta krivična prijava protiv sveštenika Slobodana Zekovića zbog jučerašnje litije u Baru

0

Zbog litije održane juče barskim ulicama, barska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenika Slobodana Zekovića.

Iz Uprave policije saopštili su da ga sumnjiče da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Povodom javnog okupljanja u pokretu – litije koja je održana juče, 4. juna u organizaciji Mitropolije – crnogorsko primorske, policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovala lica koja su učestvovala u organizaciji ovog događaja. Po nalogu nadležnog tužioca policija je podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica Z.S. (42) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, piše u policijskom saopštenju.

Objasnili su da su saslušali i sveštenike O.A. (50), J.Lj. (44), P.M. (29), T.M. (38), P.J.(65), R.N. (36) i S.S. (38).

“Spisi su dostavljeni tužiliocu koji će se naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela. Policija intenzivno radi na identifikovanju i procesuiranju i drugih lica koja se dovode u vezu sa ovim događajem”, piše u policijskom saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.