Počinje sa radom Parlamentarni kanal

2

Parlamentarni kanal biće pušten u rad u četvrtak 25. marta u 12 sati, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

Za četvrtak je zakazan premijerski sat koji će se održati na Cetinju.

“Na Parlamentarnom kanalu, koji će se u početku emitovati kao pilot projekat, osim plenarnih sjednica, biće moguće pratiti uživo i u repriznim terminima i sjednice odbora Skupštine Crne Gore. Prethodno je znatno olakšano nakon što su svi tehnički predulovi obezbijeđeni nabavkom najsavremenije opreme – robotizovanih kamera i moderno opremljene režije u dva skupštinska salona i jednoj sali. Zbog toga, neće biti dodatnih troškova što se tiče angažovanja eksternog kadra, već će dobar dio pomenutog posla iznijeti upravo zaposleni u Skupštini”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da će nakon pilot projekta, biti osmišljena i programska šema, koja će sadržati najnovije vijesti iz Skupštine, kviz o parlamentu i parlamentarizmu, kao i druge edukativno-kulturne sadržaje.

“Očekuje se da program bude prilagođen za građane svih uzrasta, kako bi kod svih generacija razvio pravu sliku o značaju Skupštine Crne Gore i njenom radu i približio ga građanima. U tom smislu, u planu je i kreiranje i opremanje novog TV studija koji će se nalaziti u skupštinskom zdanju, a koji će, između ostalog, omogućiti intervjue i emisije sa poslanicima i direktna uključenja iz Skupštine”.

Dodaje se da će biti uvedeno prevođenja na znakovni jezik nekih od najvažnijih sjednica Skupštine.

“Ova novina će upravo startovati 25. marta, na sjednici posvećenoj Premijerskom satu. Na ovaj način, nakon sajta Skupštine koji je prilagođen slijepim i slabovidim usobama, ali i obezbjeđivanja mjesta u plenarnoj sali sa kojeg se osoba u kolicima može obratiti, ovaj saziv crnogorskog parlamenta je pokazao nesumnjivu spremnost da poboljša pristupačnost Skupštine i njenog rada osobama sa invaliditetom”, navodi se u saopštenju.

2 Comments
 1. kuca komentariše

  Mjesto da ste oslobodili RTCG od neonacista vi trosite pare i osnivate novi kanal.Divno.

  8
  2
 2. Veselin komentariše

  Hvala Bogu!Više ne mogu gledati ova smeće od tv(A 1 gledam samo kad nema onog ostrašćenosti starog magarca)

  1
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.